Regija -Proveden projekt Blagdani bez alkohola – „Martinje” 2012.

policija13_11_1a

Prošlog je vikenda a povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, Policijska uprava osječko-baranjska svoje je aktivnosti usmjerila na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. U ove aktivnosti uključen je odgovarajući broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Za vrijeme provođenja mjera obavljen je nadzor nad 964 vozača. Ukupno je utvrđeno 510 prometnih prekršaja. U prometu je zatečeno 57 vozača kojima je utvrđena  nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, od čega su 44 vozača upravljala osobnim automobilom, dok su trinaest vozača činili biciklisti.

Zadržane su ukupno  4  osobe.

Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, zbog bojaznosti nastavka činjenja prekršaja upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju, četiri su osobe, do otrježnjenja, smještene u službene prostorije policije.

Prilikom provođenja mjera evidentirano je ukupno devet prometnih nesreća, od kojih je u četiri prometne nesreće jedna osoba zadobila teže, a šest osoba lakše tjelesne ozlijede, dok je pet prometnih nesreća bilo sa materijalnom štetom.

Najveća koncentracija alkohola od 2,47 g/kg utvrđena je kod bicikliste na području Policijske postaje Dalj.

Tablični pregled dobi alkoholiziranih vozača:

dob vozača

broj vozača

od 18. – 24. godina

7

od 25. – 30. godine

10

od 31. – 40. godine

18

od 41. – 50. godine

13

od 51. godine

9

UKUPNO

57

(Foto: Ilustracija iz Arhive)

{module Adsense 728x 90}

Pročitajte još