Polaznici Glazbene igraonice i učenici OGŠ Kontesa Dora završnim koncertom obilježili Svjetski dan glazbe

Jučer je na terasi iza malog dvorca Pejačević održan završni koncert povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe i posljednjeg dana škole kojeg su izveli učenici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i polaznici Glazbene igraonice. Učenike i okupljenu publiku pozdravila je ravnateljica Osnovne glazbene škole Darija Vlajnić istaknuvši kako je završni koncert tradicionalno organiziran povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe, ali i prvog dana ljeta te posljednjeg dana škole.

„Večeras smo održali prekrasan koncert u malo drugačijem okruženju, na terasi malog dvorca Pejačević. Unatoč vrućem vremenu, svi smo uživali u izvedbama naših talentiranih učenika. Na koncertu su se predstavili učenici svih dobnih skupina, od najmlađih do najstarijih. Program je započeo glazbenom igraonicom, a nastavio se izvedbama Zbora glazbene škole te učenika od prvog do šestog razreda. Na samom kraju koncerta harmonikaški i puhački komorni orkestar glazbene škole te tamburaški orkestar oduševili su nas raznolikim zvukovima. Također smo uručili diplome nagrađenim učenicima koji su ostvarili izvanredne rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Osjećam se iznimno sretno i ponosno, a nadam se da ćemo i iduće godine organizirati ovako lijepi koncert.” – izjavila je ravnateljica Vlajnić pritom se zahvalivši voditeljici glazbene igraonice Romani Borš – Mačak, Gradu Našicama, Turističkoj zajednici Grada Našice te Osječko – baranjskoj županiji na dugogodišnjoj podršci.

Na samom kraju koncerta učenicima i njihovim mentorima dodijeljene su diplome za izvrsne rezultate na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. A galerija fotografija se nalazi na ovoj poveznici.

Foto: D. Puhanić, TV Našice

Pročitajte još