Polaznici Glazbene igraonice i učenici OGŠ Kontesa Dora održali završni koncert

U Našicama sinoć je održan završni koncert povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe i posljednjeg dana škole održali učenici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i polaznici Glazbene igraonice. Učenike i okupljenu publiku na središnjem trgu u sjenici pozdravili su ravnateljica Osnovne glazbene škole Darija Vlajnić i gradonačelnik Krešimir Kašuba.


OGŠ Kontesa Dora promovira Našice kao grad glazbe

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pohvalio je koncert te istaknuo da OGŠ Kontesa Dora doista promovira naš grad u kulturnom i glazbenom smislu.

“U nizu događanja i manifestacija, ovo je lijep završni koncert u sklopu programa Dana grada Našica, ali i povodom Svjetskog dana glazbe. Tradicionalno OGŠ Kontesa Dora promovira naš grad kao grad glazbe. Uvijek u ovakvim prilikama treba reći da su Našice grad koji ima prvu hrvatsku i drugu europsku skladateljicu Doru Pejačević. ” – kazao je Krešimir Kašuba.

Tradicionalni koncert povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe

Ravnateljica Osnovne glazbene škole Darija Vlajnić istaknula je da završni koncert tradicionalno je organiziran povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe, ali i prvog dana ljeta te posljednjeg dana škole.

“Organiziran je lijepi završni koncert učenika Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica i polaznika Glazbene igraonice. Povod je bio obilježavanje Svjetskog dana glazbe, ali i prvog dana ljeta te zadnjeg dana škole, tako da imamo svašta za slaviti.  Program je raznolik, a obuhvaća polaznike naše Glazbene igraonice, zatim tamburaški sastav učenika 1. i 2. razreda, pjevački zbor, soliste, a na kraju i nastup puhačkog orkestra Gradske glazbe Našice. Koncert je započeo s najmlađima iz glazbene igraonice i njihovom voditeljicom Romanom Borš-Mačak, a nastavio se tamburaškim sastavom 1. i 2. razreda. Nakon toga program se nastavio pjevačkim zborom i solistima.  Na samom kraju koncerta nekoliko skladbi odsvirala je Gradska glazba, odnosno Puhački orkestar Našice.” – rekla je Darija Vlajnić te dodala da se okupio veliki broj zainteresiranih posjetitelja koji su učenike nagradio glasnim pljeskom.

U sklopu koncerta učenicima i njihovim mentorima dodijeljene u diplome za postignute rezultate na međužupanijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Stric pivo

Pročitajte još