Podržite humanitarnu kampanju Stjepana Đanića za siročad iz Tanzanije

O Stjepanu Đaniću koji je odlučio otići na misiju u Tanzaniju pisali smo početkom rujna. On trenutno boravi u jednom od sirotišta gdje brine za djecu i mlade, pa iako je njegovoj afričkoj avanturi uskoro kraj, odlučio se ostaviti dodatan trag. Pokrenuo je crowdfunding kampanju za izgradnju nove solarne elektrane u sirotištu Sv. Antuna u Songei.

Trošak jedne solarne elektrane iznosi 13 680 kuna

„Uskoro se mojoj afričkoj avanturi i volontiranju u sirotištu Sv. Antuna bliži kraj. Kroz moj dosadašnji boravak ovdje uvidio sam potrebu za izgradnjom nove solarne elektrane u sirotištu. Uslijed sušnog dijela godine hidroelektrane rade smanjenim kapacitetom te se javljaju učestale i svakodnevne redukcije električne energije. Nakon povratka iz škole, obavljanja svojih kućnih obveza i večere slijedi vrijeme učenja. Upravo u to vrijeme su najčešće redukcije električne energije i zbog toga djeca uče s upaljenim svijećama ili ručnim svjetiljkama. Solarna elektrana u sirotištu već postoji, ali zbog dotrajalosti i oštećenja više nije u funkciji. ” – objasnio je Stjepan Đanić razlog pokretanja ove kampanje. Navodi kako su troškovi izgradnje nove solarne elektrane 13 680 kuna. Osim humanitarnog karaktera, ovaj projekt ima i onaj ekološki, ipak glavni je cilj omogućiti afričkoj djeci lakšu i svjetliju budućnost.

Ostatak novca preusmjerit će za gradnju još jedne solarne elektrane

U trenutku pisanja ovog teksta kroz Stjepanovu crowdfunding kampanju prikupljeno je 27% traženih sredstava odnosno 504 eura. Ukoliko i vi želite dati svoj doprinos kliknite na:

>> Donirajte za solarnu elektranu u Tanzaniji

Link vam otvara mogućnost i pregleda fotografija iz Tanzanije kao i snimljenog videa iz sirotišta Sv. Antuna u kojemu Stjepan volontira već mjesec i pol dana. U slučaju da iznos prikupljenih sredstava premaši traženu svotu, ostatak novca će se preusmjeriti u gradnju dodatne sunčane elektrane u nekom od susjednih tanzanijskih sirotišta. “Mijenjajmo svijet na bolje i širimo ljubav pomažući drugima!” – zaključio je Stjepan i pozvao sve ljude da podrže ovaj projekt.

Pročitajte još