Gradsko društvo Crvenog križa Našice podijelilo diplome dobrovoljnim darivateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Našice podijelio diplome dobrovoljnim darivateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Našice podijelio diplome dobrovoljnim darivateljima krvi

Jučer je Gradsko društvo Crvenog križa u Gradskoj viječnici Grada Našica organiziralo svečani prijem i podjelu diploma dobrovoljnim darivateljima krvi. Na ovaj način zajedno s gradonačelnikom Grada Našica Josipom Miletićem i Gradskom upravom, koji i ove godine sponzoriraju dodjelu, zahvalili svim ljudima koji su odvojili dio sebe kako bi pomogli onima u potrebi. Na ovogodišnjoj dodjeli ukupno je 207 darivatelja dobilo diplome, a njih pet posebna priznanja za stoti puta darovanu krv. Posebno priznanje uručeno je i Mirku Gašiću koji je nesebično zabilježio i 120 puta darovanu krv te je tako postao pravi uzor humanosti.

Grad Našice i ove je godine sudjelovao u dodijeli diploma, a na svečanom događaju bio je i gradonačelnik Josip Miletić.

“Ovo je svečani trenutak u kojem Gradska uprava zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa zahvaljuje svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji nesebično pomažu drugima. Svima njima i njihovim obiteljima želim blagoslovljene blagdane i novu 2019. godinu, te ih potičem da i dalje nastave donirati krv.” – istaknuo je gradonačelnik.

Igor Feldi, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice izrazio je velik ponos ovom dodjelom, no isto tako je napomenuo kako je sve veća potreba za dozama krvi a davaoca, nažalost, sve manje.

“Ovom svečanom dodjelom službeno ćemo se zahvaliti dobrovoljnim darivateljima krvi, a ja bih se zahvalio i gradonačelniku Josipu Miletiću i Gradu Našicama, koji su pokrovitelji ove svečanosti, a kojima smo također uručili priznanja za veliku potporu našeg rada. Od samih početaka Crveni križ je zasnovan na krvlju i želji ljudi da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naši dobrovoljni darivatelji krvi su i najviše zaslužni što u našim bolnicama nema zabilježenih slučajeva smrti zbog nedostatka krvi i na to smo posebno ponosni. Iako je zahvalnica jako puno, činjenica je da naši darivatelji stare, da stanovnici odlaze i tu nailazimo na problem sve manjeg odaziva ljudi.” – ističe Igor Feldi.

Kako je rekao ravnatelj Crvenog križa i ove se godine predvidjelo da će nedostajati preko 500 doza krvi, stoga poziva sve darivatelje da se priključe akcijama dobrovoljnog darivanja krvi. Pogotovo apelira na mlade koji imaju napunjenih 18 godina i minimalno 55 kilograma, koji su zdravi, da dođu na jednu njihovu akciju i pomognu nekome, jer jedna doza krvi spašava i do tri života. Svim okupljenim i pohvaljenim darivateljima zahvalio je i gradonačelnik Josip Miletić koji je istaknuo da će Grad i u budućnosti poticati rad Crvenog Križa.

“Prema ovogodišnjim prikupljenim dozama naše društvo prvo je u županiji po broju doza na broj stanovnika i peti smo po redu u Hrvatskoj.” – ponosno je napomenula Zdenka Vukomanović, dopredsjednica Gradskog društva Crvenog križa.

 

[aigpl-gallery id=”32064″]

Pročitajte još