Pod pokroviteljstvom Grada Našica održana druga Večernja škola s poduzetnicima

U organizaciji Udruge mladih INFO Našice, a pod pokroviteljstvom Grada Našica, u Višenamjenskoj dvorani našičke srednje škole održana je druga Večernja škola s poduzetnicima. Drugo izdanje Večernje škole okupilo je 6 poduzetnika koji su završnim razredima svih osnovnih i srednje škole s područja Našica prezentirali svoju ideju, put osnutka obrta i firme, a sve s ciljem da budu inspiracija, odnosno da motiviraju mlade za poduzetništvo.

Učenicima su se predstavili Matea Sečak, vlasnica obrta Iris Candle Art, Andrea Kniha, vlasnica obrta Diamond Car Wash te Leo Vešligaj, vlasnik kafića Twins, zatim Matija Katić, vlasnica obrta Cukerija, Petra Šundalić vlasnica Ureda ovlaštene arhitektice te Anamarija Rotim vlasnica Studia Art. Svaki od šestero poduzetnika imao je priliku predstaviti svoj put, počevši od ideje do uspješnog poslovanja. Njihove priče su pružile konkretne savjete i smjernice za one koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla.

S njima je razgovarala predsjednica Udruge mladih INFO Našice Ivona Ćosić rekavši kako je svrha ovog projekta učenicima završnih razreda osnovne i srednje škole predstaviti mlade poduzetnike kako bi dio njih razmislio o poduzetništvu kao životnom putu.

„Završeno je i drugo izdanje naše Večernje škole s poduzetnicima, projekt koji je započeo prošle godine. Nakon izvrsnog odjeka odlučili smo ga nastaviti i ove godine kako bismo ostvarili osnovne ciljeve ove ideje, a to je da inspiriramo i potaknemo mlade da ostvare svoje snove jer vjerujemo da ih oni imaju. Cilj nam je, također, dovesti u školu pred završene razrede srednje škole i svih osnovnih škola s područja Našica, mlade poduzetnike koji će govoriti o svom iskustvu, kako su započeli posao, kako im sada ide i tako motivirati neke od njih da krenu u istom smjeru.

Iduće ćemo godine nastaviti s Večernjom školom koju ćemo u budućim izdanjima nadopunjavati i prilagođavati generacijama koje su ispred nas.” – izjavila je predsjednica Ćosić te se zahvalila Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi na pokroviteljstvu, ravnatelju srednje škole i ravnateljicama tri našičke osnovne škole, kao i vatrogascima JVP-a i DVD-a Jelisavac na pomoći u realizaciji projekta.

Povezanost škole i poduzetništva

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba posebno je istaknuo važnost poticanja poduzetničkog duha među mladima te je pohvalio trud Udruge mladih INFO Našice i svih sudionika Večernje škole.

„Ovo je još jedan u nizu odličnih projekata Udruge mladih i ovo je prilika da im se zahvalim kao i njenoj predsjednici Ivoni Ćosić, ali i svim članovima na uloženom trudu. Drugo izdanje Večernje škole donijelo je inspirativne priče i ponosan sam na naše mlade poduzetnike koji su prikazali svoj rad i način na koji stvaraju svoju budućnost, odnosno demonstrirali su način kojim „plivaju” u poduzetničkim vodama. Također je bilo zadovoljstvo vidjeti punu dvoranu mladih ljudi, učenica i učenika osnovnih i srednje škole koji su sa zanimanjem pratili razgovor i postavljali pitanja. Ključ uspjeha, prema riječima sudionika Večernje škole je ustrajnost, disciplina, rad te cjeloživotno učenje i usavršavanje. Moram istaknuti kako se u našoj Industrijskoj zoni gradi poduzetnički centar koji je namijenjen upravo njima, a Grad Našice s brojnim mjerama pomaže svim gospodarstvenicima – kako onima koji tek započinju posao tako i onima koji su već stasali u značajne firme.” – rekao je gradonačelnik Kašuba zaključivši sa sigurnošću kako će se ovaj projekt nastaviti u idućim godinama.

Ravnatelj našičke srednje škole Željko Filjak, također je podržao inicijativu te naglasio važnost suradnje između obrazovnih ustanova i poduzetničke zajednice. „Ovakvi događaji pružaju dragocjen uvid u stvarni svijet poduzetništva potiču kreativnost i razvoj poslovnih vještina među mladima.” – istaknuo je ravnatelj Filjak. S obzirom na pozitivan odaziv i podršku lokalne zajednice, može se očekivati kako će ovakve inicijative nastaviti oblikovati poduzetnički duh mladih generacija u Našicama, a i šire.

Pročitajte još