Počelo Kadetsko prvenstvo Osječko – baranjske županije u šahu

Počelo Kadetsko prvenstvo Osječko – baranjske županije u šahu

U prostorijama Društvenog doma Zoljani danas je počelo 20. Otvoreno kadetsko prvenstvo Osječko – baranjske županije u šahu.

Prvenstvo se igra u organizaciji Šahovskog saveza Osječko – baranjske županije i Šahovskog kluba „Slavonac” Našice. Natjecanje je podijeljeno u dva turnira kadeti i kadetkinje do 11 godina na kojem nastupa 33 igrača i igračica te kadeti i kadetkinje do 15 godina na kojem nastupa 24 igrača i igračica. Turniri se igraju u 9 kola švicarskim sustavom s tempom igre 30 minuta + 30 sekundi po potezu.

Na otvaranju turnira sve nazočne su pozdravili Renato Vince predsjednik Županijskog šahovskog saveza i Josip Miletić gradonačelnik Grada Našica koji je otvorio turnir. Glavni sudac turnira Zdravko Birovljević upoznao je natjecatelje s pravilima prije početka natjecanja.

Dnevno se igraju po tri kola s početkom u 9, 11:15 i 14 sati, a turnir završava u nedjelju. Na turniru nastupa veliki broj mladih šahista i šahistica iz ŠK „Slavonac” Našice i ŠK „Radnik” Velimirovac te pozivamo sve sugrađane da ih dođu podržati.

[aigpl-gallery id=”32522″]

Pročitajte još