Pobjedom u zadnjem kolu đurđenovački kuglači osigurali ostanak u najprestižnijoj hrvatskoj ligi

Jučer, 23. 3. 2024. godine, je odigrano posljednje, 18. kolo HEP Hrvatske kuglačke superlige za muškarce u kojem su se đurđenovački igrači sastali u domaćoj utakmici s ekipom Željezničara iz Čakovca. Bila je potrebna sigurna pobjeda uz povoljan rezultat iz Zagreba u utakmici domaćeg Medveščaka 1958 i splitskog Mertojaka za ostanak u najvišem rangu natjecanja.

Obje utakmice počele su u isto vrijeme i dok se u utakmici u Đurđenovcu glasno navijalo i slavio svaki odličan potez, po završetku svakog seta pratio se rezultat i u Zagrebu. Zadovoljstvo i opuštenost je rasla kako je vrijeme odmicalo i pred kraj je bilo jasno kako je prvoligaški status osiguran domaćom pobjedom i dobrim vijestima iz Zagreba koje su do kraja pokazale kako su igrači Mertojaka sigurno, bez ikakve rezultatske napetosti svladali Medveščak 1958.

KK “Đurđenovac” – KK “Željezničar” – 7:1

Time je slavlje moglo započeti! Kako navode iz Kuglačkog kluba „Đurđenovac” velik je to rezultat za malo mjesto i trebalo bi mnogo više cijeniti trud, rad i odricanje nekolicine članova kluba da bi se ovako duga sportska tradicija održala. Ovi igrači to zaslužuju.

KK „Đurđenovac” čestita i novom – starom državnom prvaku ekipi Zaprešića na još jednom osvojenom naslovu, svima ostalima na ostvarenom rezultatu, a igračima Medveščaka 1958 i Željezničara iz Čakovca žele puno uspjeha u idućoj sezoni u natjecanju. Nema mnogo vremena za slavlje jer već u utorak, 26.3. u 18 sati u Slavonskom Brodu Đurđenovčane očekuje utakmica polufinala Kupa regije istok s igračima Zanatlije iz Slavonskog Broda. Konačni poredak i rezultate posljednjeg pogledajte na poveznici: https://bityl.co/OnJ9

Izvor: KK “Đurđenovac”

Pročitajte još