Pobjednica prve Backyard ultra utrke je Adrijana Šimić

Adrijana Šimić, 53- godišnja Zagrepčanka, članica AK Sljeme pobjednica je prve Backyard ultra utrke Našice. Ova dugogodišnja trkačica, nekadašnja državna prvakinja Hrvatske u trčanju na 100 kilometara, za nešto manje od 25 sati prešla je približno 170 kilometara oko Lapovca. U utrci eliminacije bila je bolja od 55 drugih trkača iz gotovo cijele Hrvatske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMECilj joj je bio otrčati 24 kruga

„S ponosom mogu reći da mi je moj tim puno pomogao, pogotovo u ovim zadnjim krugovima kad su mi dali najveću podršku. Ovo je totalno neočekivani ishod utrke, a ukupni dojmovi su odlični. Super mi je bilo i ovo jezero. Ja sam koristila mogućnost i između krugova, pa sam se uspjela malo i osvježiti i okupati, a uz put sam se hranila divljim kupinama, stvarno predivno.” – rekla nam je pobjednica nadodavši da bi nakon ovog izdržala i još jednu utrku, ipak laganijeg tempa.

Na utrku je stigla s jasnim ciljem, otrčati 24 kruga, no euforija ju je povukla i dalje. Zahvalila se i svim volonterima koji su im pomogli, posebice po noći. „Našice grad sa srcem – hvala vam i vidimo se opet.” – poručila je pobjednica.

Ovom utrkom do postolja

O važnosti utrke govori i prisustvo Dragana Jankovića, izbornika raznih hrvatskih ultraških reprezentacija, ali i predsjednika i trenera Atletskog kluba Sljeme iz kojeg je i sama pobjednica.

„Ova utrka održala se upravo u Našicama, spletom raznih okolnosti. Prvenstveno Našice su izrodile dobre ultraše, bračni par Mesec, ali imaju i stazu koja odgovara gabaritima utrke.” – rekao je izbornik nadodavši da će upravo ona izroditi nove hrvatske predstavnike na europskim i svjetskim prvenstvima, gdje je Hrvatska već u samom vrhu.

„Ova utrka mi je bila posebno zanimljiva, jer to je jedna nova disciplina koja je sve popularnija u svijetu, a najbliža je onoj disciplini koja nas najviše zanima, a to je trčanje na 24 sata.” – dodaje te ističe da će svaki pobjednik ovakve utrke sa najbržim vremenom i najviše kilometara, osim one pobjedniče, ponijeti i titulu nacionalnog rekorda, jer ovo je jedinstvena utrka u Hrvatskoj. Prijedlog je za sljedeću godinu Backyard ultra utrku održati dva mjeseca prije svjetskog prvenstva kako bi pobjednici postali i potencijalni Hrvatski predstavnici, a i kako bi se trkačima osigurao odmor.

Lapovac je veliki potencijal

„Izrazito sam zadovoljan realizacijom utrke, a titula pobjednika je i više nego zaslužena. Iako su uvjeti bili ekstremni uz visoke temperature svatko je dao sve od sebe. Ono što me dodatno veseli su i natjecatelji rekreativci koji potvrđuju da je ovo i utrka za njih, za druženje i spoznavanje vlastitih mogućnosti. Naša prva utrka ovakvog tipa sad je upisana i u registar 177 svjetskih utrka – što dokazuje da se sve može.” – rekao je predsjednik Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team, organizatora, Tomislav Gall dodavši da je obala jezera Lapovac kao stvorena za mnogobrojne aktivnosti koje tek planiraju realizirati.

Organizator, URT Nexe, velike je zahvale uputio predsjedniku Gradskog društva Crvenog križa Našice te simpatičnoj mladoj ekipi koja se brinula o natjecateljima.

Pročitajte još

Učitavanje...