Započela izgradnja pješačko – biciklističke staze u Breziku

Započela izgradnja pješačko-biciklističke staze u Breziku

Grad Našice uskoro postaje grad po mjeri biciklista, jer upravo je u realizaciji izgradnje pješačko biciklistička staza na potezu od Brezika do Našica. A to je samo jedna od budućih izgrađenih staza, uz nedavno otvorenu u ulici kralja Tomislava prema mjestu Zoljan. Radove, koji, kao što je i jučer istaknuto, u Našicama ne prestaju, a radnike je posjetio gradonačelnik Josip Miletić kako bi provjerio stanje na terenu kao i potencijalne ideje za daljinu razradu projekta. Široke iskopine aludiraju na stazu po mjeri svih potreba mještana i rekreativaca jer na njoj će se bez problema zaobići i biciklisti te pješaci.

“Radovi su u punom jeku u što se možemo uvjeriti ovdje na terenu. Ovo je u svakom slučaju jedna važna staza koja će povezati dva naselja, ali prije svega omogućiti i biciklistima da se slobodno i nesmetano kreću prometnicama. Budući da je ova cesta spojena sa Đurđenovcem na njoj se bilježi pojačani promet što utječe na kretanje pješaka, odnosno biciklista. Uz to moramo se brinuti i za naše najmlađe koji će ovom stazom moći ići prema školi. Tako ćemo uspostaviti jednu komunikacijsku vezu između Brezika i Našica, kako bi ovo naselje podigli na viši standard. Ono što je svakako važno za napomenuti je vrijednost investicije, koja je oko pola milijuna kuna a financiran je iz gradskog proračuna.

Ove godine ćemo napraviti oko pola staze, a iduće godine sa ljepšim vremenom ćemo je i završiti. Zahvaljujem svima onima koji sudjeluju u projektu, od pripreme dokumentacije i ljudi koji su sudjelovali u pripremi javne nabave. Zahvaljujem se i izvođačima radova Cestingu, te posebne zahvale upućujem stanovnicima Brezika koji su pokrenuli inicijativu za rješavanje ovog prometnog problema. Zahvaljujem se i Mjesnom odboru na čelu sa predsjednikom i svima koji sudjeluju u projektu.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić te istakao da je uvjeren da će se ovim podići nivo komunalne infrastrukture i Brezika i Našica.

Nakon što se završi cijela staza u Breziku će biti izgrađena stanica za odmor, na postojećoj autobusnoj stanici. Postavit će se dodatne klupe kao i stajališta za bicikle, a potencijalno i pumpa za gume.

[aigpl-gallery-slider id=”40534″]

Pročitajte još