Peto izdanje akcije „Kad se naše šape slože“

U utorak 31. listopada dm je Prijateljima životinja predao donaciju više od 11,7 tona hrane namijenjene štićenicima deset udruga koje brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama diljem Hrvatske. Uz 600 kilograma hrane za pse i mačke o kojima brine Udruga za zaštitu životinja Boby DM iz Donjeg Miholjca, donacijom je osigurana i hrana za životinje o kojima brinu udruge iz Zagreba, Zadra, Rijeke, Slavonskog Broda, Varaždina, Vinkovaca, Nove Gradiške, Malog Lošinja i Imotskog.

„Ponosni smo na još jednu uspješnu suradnju s dm-om koji prepoznaje trud i podržava rad udruga diljem zemlje koje brinu o velikom broju napuštenih i nezbrinutih mačaka i pasa te im pomažu da što prije pronađu novi dom. Nažalost, u Hrvatskoj se godišnje napusti više od deset tisuća životinja, stoga je ova donacija uistinu dragocjena podrška udrugama koje brinu o njihovom udomljavanju. Prenosim zahvale uime svih deset udruga kojima je dm ove godine donirao konzerve za mačke i pse i tako ih ohrabrio u njihovom daljnjem plemenitom djelovanju.“ – izjavio je Luka Oman, predsjednik Udruge Prijatelji životinja.

dm donirao 600 kg hrane za životinje o kojima brine Udruga za zaštitu životinja „Boby DM” iz Donjeg Miholjca

Akciju „Kad se naše šape slože“ podržali su brojni građani koji su se odazvali dm-ovom pozivu da,  povodom Svjetskog dana zaštite životinja, na Facebooku dm-a podijele fotografije svojih kućnih ljubimaca i tako podrže rad udruga i volontera diljem Hrvatske. Ljubitelji životinja ove su godine podijelili čak 27.947 fotografija, a dm je zauzvrat donirao po jednu konzervu hrane za svaku podijeljenu fotografiju.

„U petoj akciji „Kad se naše šape slože“ naši pratitelji na Facebooku ponovno su iskazali podršku udrugama koje brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama te pokazali humanost i toplinu prema šapicama diljem Hrvatske. Uime dm-a zahvaljujem građanima na svakoj podijeljenoj fotografiji jer su nam tako pomogli da doprinesemo vrijednom radu udruga za zaštitu životinja te ukažemo na brojne prednosti udomljavanja.“ – istaknuo je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Tijekom pet godina provođenja akcije „Kad se naše šape slože“, dm-ovi pratitelji na Facebooku su podijelili više od 106 tisuća fotografija svojih ljubimaca i tako osigurali više od 40 tona hrane za napuštene i nezbrinute životinje.

Pročitajte još