Otvoreno Svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za vatrogasnu mladež

Odlukom Međunarodne sportske federacije vatrogasaca Republici Hrvatskoj dodijeljena je organizacija 10. svjetskog vatrogasnog sportskog prvenstva za dječake i 6. svjetskog vatrogasnog sportskog prvenstva za djevojčice

Natjecanje se, u suorganizaciji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Međimurskom županijom, Gradom Čakovcem i Vatrogasnom sportskom udrugom Žiškovec, održava od 9. do 15. kolovoza u Čakovcu, uz sudjelovanje više od 200 natjecatelja iz 10-ak zemalja koji će prikazati svoju spretnost, uvježbanost, izdržljivost i brzinu u nekoliko disciplina koje su dio svakodnevne rutine vatrogasaca.

Svečano otvaranje natjecanja

Na svečanom otvaranju natjecanja sudjelovali su Andrei Kalinin, direktor Upravnog odbora Međunarodne sportske federacije vatrogasaca i spasitelja, Andrey Nesterenko, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ruske Federacije u RH, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Mario Medved, predsjednik VZMŽ i izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika kao i mnogi drugi ugledni gosti i uzvanici.

Mnogobrojna publika pratila je svečano otvaranje te podržala natjecatelje iz Latvije, Rusije, Slovačke, Indije, Češke, Bjelorusije, Bugarske, Estonije i Hrvatske.

Natjecanje se održava na SRC Mladost u Čakovcu prema sljedećem rasporedu:

  • Srijeda 16:00-20:00 – Penjanje po ljestvi kukači
  • Četvrtak 08:00-13:50 – Utrka na 100 metara s preprekama
  • Petak 08:00-14:30 – Vatrogasna štafeta 4×100
  • Subota 09:00-14:00 – Mokra vatrogasna vježba

Izvor: HVZ

Pročitajte još