Otvoren XXIX. Memorijal Dore Pejačević u Našicama izvrsnim koncertom pijanistice Lane Genc

 

Sinoć je u Našicama otvoren XXIX. Memorijal Dore Pejačević. Na otvorenju je publiku i goste pozdravila ravnateljica Osnovne glazbene škole Kontesa Dora – Darija Vlajnić istaknuvši zadovoljstvo što se Memorijal otvara koncertom renomirane hrvatske pijanistice Lane Genc.

Osim Dorinih djela mnogobrojna publika mogla je čuti i skladbe Beethovena, Skrjabina i Chopina

Koncert je organiziran kao dio programa koncertnog ciklusa Grada Osijeka zahvaljujući uspješnoj suradnji naše Glazbene škole s Kulturnim centrom Osijek. Nazočne je pozdravio i viši savjetnik za osnovnoškolsko obrazovanje Osječko – baranjske županije Mišo Tokić pohvalivši suradnju s Osnovnom glazbenom školom Kontesa Dora i ravnateljicom Darijom Vlajnić. Kako je rekao, zadovoljstvo mu je što može biti nazočan Memorijalu Dore Pejačević, istaknuo je njezinu važnost za hrvatsku i europsku kulturu te pohvalio odaziv učenika koji su budućnost u promicanju značaja prve hrvatske skladateljice.

Ravnatelj Kulturnog centra Osijek Ivan Kristijan Majić također je pohvalio suradnju s Osnovnom glazbenom školom te istaknuo zadovoljstvo što Kulturni centar u Slavoniju dovodi vodeća imena hrvatske klasične glazbe. Pijanistica Lana Genc publici se zahvalila na odazivu, otkrila da je po prvi puta u Našicama – gradu Dore Pejačević, a njezinim je skladbama i započela sinoćnji koncert. Osim Dorinih djela mnogobrojna publika mogla je čuti i skladbe poznatih skladatelja Beethovena, Skrjabina i Chopina.

Pročitajte još