Otkupio ukradeni bakar


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela „Prikrivanje“. Tijekom listopada i studenog 2020. godine, na širem području Našica, 36-godišnji hrvatski državljanin vlasnik obrta za otkup sekundarnih sirovina otkupio je 3330 kilograma bakra i 346 kilograma mesinga iako je znao da potječu od izvršenja kaznenog djela. O ovome događaju već smo pisali, a više možete pročitati ovdje. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Policija pronašla kradljivce parfema

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 35-godišnja hrvatska državljanka i 34-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo „Krađa“. U vremenu od 12. do 21. prosinca 2020. godine, u Osijeku, iz dvije prodavaonice trgovačkog centra 35-godišnjakinja i 34-godišnjak ukrali su više komada parfema. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 1 300 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Zapalio se teretni automobil

Jučer, 11. veljače, oko 9 sati, u Čepinu, tijekom vožnje došlo je do požara u teretnom prostoru vozila s kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin. U požaru je izgorjela tekstilna roba, razne tehničke stvari i cerada. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čepin, u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 200 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Donjeg Miholjca i jedna na području Osijeka.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 11. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 4 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 11,12 sati, u Markovcu Našičkom, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojom je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin iz Stipanovaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna, zaštitna mjere zabrane upravljanja motornim vozilima do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još