Osnovnoškolci kreirali vlastiti doživljaj i izražaj slovačkog govora

Učenici nižih i viših razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice koji uče slovački jezik i kulturu sudjelovali su na međunarodnim projektima Moja knjiga, Od priče do priče i Slovenčina moja-Najljepša slovačka riječ koje je organizirala ISEIA-Internatioal Slovak Educational Institution and Association u suradnji sa SiM-Slowakisch in München.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEUčenici su crtali i osmišljavali prigodne ilustracije na zadane priče, pisali izabrane slovačke riječi uz njihovo opisivanje u nekoliko rečenica i kreirali svoj vlastiti doživljaj i izražaj slovačkog govora.

Nagrađen tim učenika 5.a razreda

Učeničke radove, stručnoj komisiji je poslala učiteljica Ana Marošević. Tim učenika 5.a razreda, Elena Juranić, Marija Zeljić, Ana Djedović, Gabriela Biuklić i Ivor Uremović, osvojio je drugo mjesto s ilustriranom pričom Tri motýle (Tri leptira) kao timski projekt Moja knjiga. Učenici su nagrađeni knjigama, sportskim kapama i pisaćim priborom. Ostali učenici koji su sudjelovali na projektu dobili su pohvalna priznanja, a učiteljica Ana Marošević zahvalu za suradnju.

Učenici su se tako rangirali na visokoj poziciji nagrađenih učenika iz cijelog svijeta, jer su u projektu sudjelovali učenici iz Cipra, Engleske, Francuske, Hrvatske, Islanda, Kanade, Kuvajta, Luxemburga, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovenije, Srbije i Slovačke, navode iz škole.

Pročitajte još

Učitavanje...