Osnaživanje djelatnika u zdravstvu tijekom pandemije Covid-19

U srijedu, 27. listopada članice udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama Romana Hudovernik i Vanesa Šerić, posjetile su Opću županijsku bolnicu Našice i tako nastavile suradnju koja je zbog pandemije privremeno bila prekinuta.


Naime, OŽB Našice je u studenom prošle godine odlukom ministra Vilija Beroša dobila  zaduženje vršenja  usluge liječenja oboljelih od bolesti uzrokovanih virusom Covid-19. Prema tome, našička bolnica je postala sekundarni Covid centar te je stavljena na raspolaganje građanstvu, odnosno stanovništvu Osječko – baranjske županije te širem području koje gravitira našičkoj bolnici. Od tada pa do danas, zdravstveno osoblje pretrpjelo je izniman napor u obavljanju svoje djelatnosti.

Održano je interaktivno predavanje za medicinske sestre i tehničare

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Zvjezdana Gvozdanović, mag.med.techn. s kojom je dogovoren ovaj susret, upoznala je članice udruge PUKS s načinom rada bolnice tijekom pandemije, ističući revnost i požrtvovnost medicinskog osoblja i izazove u organizaciji rada bolnice koje su uspješno prevladali. Osim pozitivnih ishoda, istaknula je i moguće prepreke glede budućnosti kako rada ustanove u vrijeme pandemije ali i izdržljivosti  zdravstvenih djelatnika.

U okviru ovog posjeta, predsjednica udruge Vanesa Šerić, univ.spec.theol. održala je interaktivno predavanje za medicinske sestre i tehničare pod nazivom “Osnaživanje djelatnika u zdravstvu tijekom pandemije Covid-19” sa svrhom psiho – socijalnog osnaživanja i prevencije sagorijevanja na poslu.

Predavanje je procijenjeno kao poticajno za osobni rast i razvoj te razvijanje sinergije u institucionalnom okruženju. Udruga se zahvaljuje upravi OŽB Našice na pozivu, dobrodošlici i nastojanju u osnaživanju svojih djelatnika kako bi mogli svim pacijentima pružiti najkvalitetniju moguću skrb. Također se raduju nastavku suradnje i novim, zajedničkim aktivnostima. Posjet je organiziran u okviru projekta “Dobar dan, kako ste?” koji je sufinancirao grad Belišće.

Izvor: Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama

Stric pivo

Pročitajte još