Održavanje obveznih edukacija za poljoprivrednike u sklopu poljoprivrednog sajma CroAGRO 2023. uz besplatan ulaz na sajam

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije. U sklopu Sajma održat će se i edukacije za poljoprivrednike korisnike potpora za IAKS mjere ruralnog razvoja i mlade poljoprivrednike koji su u obvezi odslušati navedene edukacije kako bi ostvarili pravo na isplatu potpore u skladu s odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu.

CroAGRO je poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava u zatvorenim, grijanim i uređenim prostorima po uzoru na najbolje europske sajmove poljoprivrede. Radno vrijeme Sajma je četvrtak – subota od 10 do 19 sati te nedjelja od 10 do 18 sati. Na Sajmu će se prezentirati visokotehnološki proizvodi i usluge svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije uz B2B susrete i razmjenu iskustava i znanja. Osim izlagačkog dijela Sajam ima i prateći program – skupove, konferencije i radionice.

Edukacije za poljoprivredne proizvođače su besplatne

Stjecanje stručnog znanja o održivim praksama, agro-okolišna pitanja i inovacije vrlo su važna za promicanje gospodarskog rasta i razvoja ruralnih područja u Hrvatskoj, a posebice za poljoprivredne proizvođače. Sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražila plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike preuzeli su obvezu pohađanja izobrazbe. Edukacije za poljoprivredne proizvođače su besplatne, a provode ih savjetnici korisnici Intervencije 78.01. koji uključuju Upravu za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede („Savjetodavnu službu“), Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu te privatne savjetnike.

Edukacije će se održati prema sljedećem rasporedu:

Datum  Vrijeme  Tema  Predavači  Dvorana   
30.11.2023., ČETVRTAK  12 – 18h  IAKS mjere  dr.sc. Dario Ivić i dr.sc. Drago Solić, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu
Tel:  099 161 6170
e-mail: [email protected] 
KONGRESNA DVORANA
02.12.2023., SUBOTA  10 – 16h  Izobrazba mladih poljoprivrednika  dr.sc. Marin Kukoč, dipl.ing.agr.,
Ovlašteni agronom, privatni savjetnik
Tel: 091 2280 655
e-mail: [email protected] 
KONGRESNA DVORANA
03.12.2023., NEDJELJA  11 – 17h  IAKS mjere Amalija Misir-Čujko, dipl.ing.agr., 
privatni savjetnik
Tel: 095 516 7751
e-mail: [email protected]  
KONGRESNA

Ministarstvo poziva poljoprivrednike da se prijave na edukacije putem mrežne stranice Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede: www.savjetodavna.hr/tecajevi ili klikom na naziv teme u tablici koji izravno vodi na stranicu pojedine edukacije. Izobrazbu prema Pravilnikom propisanoj tematici, ovisno o uvjetima intervencija Strateškog plana ZPP Republike Hrvatske za razdoblje 2023. – 2027., može završiti nositelj ili član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, odnosno odgovorna osoba ili osoba ovlaštena od strane odgovorne osobe u slučaju ostalih organizacijskih oblika poljoprivrednog gospodarstva.

Polaznici edukacije imaju besplatan ulaz na Sajam. Nakon prijave na edukaciju, na svoju e-mail adresu, prijavljeni korisnici će zaprimiti obrazac koji je potrebno zamijeniti za ulaznicu na blagajni Sajma.

Pročitajte još

This will close in 8 seconds