Održane dvije uspješne akcije dobrovoljnog darivanja krvi – U NEXE d.d. i Jelisavcu

Jučer su održane dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi – u NEXE d.d. i Jelisavcu. U NEXE d.d. darivanju je pristupio 31 darivatelj, a njih 29 je darivalo krv – 3 žene i 26 muškarca. U Jelisavcu je ovoj akciji ukupno pristupilo 43 darivatelja od kojih je 42 darivalo krv – 5 žena i 37 muškaraca.

Jubilarni darivatelji bili su: Krištof Daniel iz Valpova i Marenjak Goran iz Jelisavca – krv su darovali 55. put, Balentić Ivan iz Jelisavca krv je darovao 60. put, Dundović Siniša iz Jelisavca i Maslak Ivica iz Martina krv su darivali 70 puta, 75. put krv su darivali Matanić Vlado iz Martina, Gado Ivica i Bošnjaković Ivica iz Našica, Pleša Darko iz Našičke Breznice krv je darivao 85. put dok je Milojković Boro iz Našica 135. put darovao krv, a on je rekorder jučerašnjih akcija.

Hvala svim darivateljima što nesebično daruju dio sebe da bi smanjili ljudsku patnju, pomogli bolesnima i spasili život. Pozivamo sve ostale koji mogu da se priključe idućoj akciji darivanja krvi, a ona će se održati 29. 03. (utorak) u Stipanovcima (dom DVD-a) od 17:00 do 20:00 sati.

Pročitajte još