Održana svečana Skupština HKD-a „Lisinski” povodom 135. rođendana

Jučer (28. 6. 2024.g) održana je svečana Skupština Hrvatskog kulturnog društva „Lisinski” kojom su proslavili 135. godina djelovanja. Proslava je započela misom u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog te polaganjem cvijeća kod biste Vatroslava Lisinskog, a zaključena je svečanom Skupštinom u višenamjenskoj dvorani u novoobnovljenom dvorcu Pejačević. Svoju podršku radu dali su i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te Ines Resler, direktorica Turističke zajednice Grada Našice, ujedno i članica HKD-a „Lisinski”.

135 godina aktivnog sudjelovanja u kulturnom životu Grada Našica

Na početku Skupštine sve okupljene je pozdravio predsjednik Društva Miroslav Šarić istaknuvši važnost „Lisinskog” za Našice, ali i našički kraj.

„Hrvatsko kulturno društvo „Lisinski” Našice danas je održalo Svečanu skupštinu povodom svog 135. rođendana, a osnovani smo 27. lipnja 1889. godine na poticaj naših građana. Naše društvo već 135 godina aktivno sudjeluje u kulturnom životu Grada Našica i okolice, promičući kulturnu baštinu i tradiciju kako domaćoj, tako i inozemnoj publici. Trenutno imamo sedamdesetak aktivnih članova i suočavamo se s izazovima vezanim za članstvo, posebno među mladima koji danas imaju veliki izbor aktivnosti pa folklor ili zbor često dolaze na zadnje mjesto. Stoga ovim putem pozivam sve zainteresirane da nam se priključe. Želim se zahvaliti svim našim sponzorima, posebno Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Turističkoj zajednici Grada Našica i direktorici Ines Resler, Mjesnom odboru Grada Našica te svim ostalim sponzorima koji podržavaju naš rad. Posebno hvala članovima Hrvatskog kulturnog društva Lisinski Našice koji svoje slobodno vrijeme posvećuju ovom hobiju, a to je očuvanje tradicijske i kulturne baštine.” – zaključio je predsjednik Šarić.

Također, gradonačelnik Kašuba je čestitao 135. rođendan Društvu i istaknuvši njegovu važnost za Grad.

„Ovo je zaista velika godina za naš grad, jer slavimo i 795. godina Našica. HKD „Lisinski” je prepoznatljivo društvo i nositelj je kulturnog života u našem gradu, promovirajući Našice kako lokalno, tako i šire. Mnogi od nas Našičana na neki smo način vezani uz ovo „Lisinski”. Poseban je osjećaj biti danas na ovoj svečanoj sjednici, sudjelovati u dodjeli priznanja i zahvalnica, te čestitati svima koji su doprinijeli radu društva.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Po završetku Skupštine predsjednik Šarić se zahvalio svim članovima, bivšim i sadašnjim, dirigentu te bivšim predsjednicima na izdvojenom vremenu te uloženom trudu kako bi ovo društvo ostalo aktivno kroz mnoga turbulentna razdoblja. Proslava je zaključena prigodnom zakuskom te nastupom TS „Čokanj”, a galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još