Održana skupština Udruge voćara i vinogradara Našice

24 - voc3.jpg

Održana skupština Udruge voćara i vinogradara Našice

Jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Našica održana Redovna izvještajna Skupština Udruge voćara i vinogradara Našice. Uz mnogobrojne članove udruge na skupštini su bili gradonačelnik grada Našica Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko – baranjske županije Silva Wendling, predsjednik mjesnog odbora Našice Josip Matek, predstavnik LAG-a Karašica podružnica Našice Ivan Keglević, našički župnik fra Zoran Bibić, predstavnici Udruge Pčela Našice, Planinarskog društva Krndija Našice i Udruge Hrvatska žena Našičko Novo Selo.

Održana skupština Udruge voćara i vinogradara Našice

Nakon izbora radnih tijela skupštine izvješće o radu za 2017 podnio je predsjednik udruge Darko Cerovski. U svom izlaganju istaknuo je da su održana 7 edukativnih stručnih predavanja za članove udruge i 4 radionice zelene rezidbe. Udruga je organizirala natjecanja u ocjenjivanju kvalitete vina, voćnih rakija i likera, a također članovi su nastupili na mnogim županijskim i međužupanijskim natjecanjima u ocjenjivanju vina i voćnih rakija na kojima su osvojili više zlatnih, srebrnih i brončanih odličja. Članovi su bili na studijskim putovanjima na poljoprivredne sajmove i u posjeti većim proizvođačima vina. Udruga je organizirala proslavu Vinceva i Martinja te Dana udruge. Također udruga je sudjelovala na manifestacijama Dani hobija, Dani turizma, Dani slavonskih šuma na kojima su posjetitelji mogli kušati proizvode članova udruge.

Održana skupština Udruge voćara i vinogradara Našice

Slijedilo je podnošenje Financijskog izvješća za 2017. godinu i Izvješće nadzornog odbora, a sva izvješća su jednoglasno usvojena.

Skupština je izabrala i 2 nova člana upravnog odbora Ivicu Devalda i Marija Golubovića te novog tajnika Ivana Hideka.

Zatim je predsjednik udruge Darko Cerovski iznio plan rada i financijski plan za 2018. godinu u kojima je istaknuo da će i dalje biti naglasak na edukaciji članova udruge. Također biti će održana proslave Vinceva, Martinja, Dana udruge, edukacijska natjecanja, edukativne posjete voćarima i vinogradarima, sajmovima. Plan je i da se proba preko natječaja za EU fondove osigurati sredstva za izgradnju destilerije ili sušare ili linije za proizvodnju soka kako bi članovi udruge mogli preraditi svoje voće koje ne prodaju i stvoriti dodatne proizvode za tržište.

Održana skupština Udruge voćara i vinogradara Našice

Skupštinu je pozdravio gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je pozdravio rad udruge, zaželio im puno uspjeha u daljnjem radu i naglasio da postoji 10 mjera kojima grad potpomaže rad poljoprivrednika i voćara.

Pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko – baranjske županije Silva Wendling također je pozdravila rad udruge i predstavila projekte županije koji mogu pomoći voćarima i vinogradarima.

Nakon službenog dijela nastavljeno je druženje u rasadniku Hrvatskih šuma u Zoljanu.

Ovim putem redakcija TV Našica obitelji i prijateljima iskazuje iskrenu sućut. Kako su ovo najteži trenuci za obitelj, TV Nasice.com ovakve objave NE NAPLAĆUJE i sve vezano za njih je BESPLATNO. Dovoljno je da nam se javite na službeni e-mail [email protected] te pošaljete smrtovnicu.

Pročitajte još