Održana redovna izvještajna skupština Udruge Zagoraca „Kaj” Našice

 

U Društvenom domu u Zoljanu, Udruga Zagoraca Kaj Našice održala je redovnu izvještajnu skupštinu koju je vodila predsjednica Snježana Fridl. Na skupštini je analiziran prošlogodišnji rad te je donesen program rada za 2023. godinu. U izvještaju o radu za proteklu predsjednica Fridl istaknula je kako je primarni cilj za ovu godinu rekonstrukcija dodatne prostorije, a kojoj financijsku podršku daje Grad Našice.

„Večeras smo održali redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, 17. po redu na kojoj smo se osvrnuli na protekle aktivnosti. No, s ponosom možemo reći da su sve planirane aktivnosti i sve ono što smo zamislili najvećim dijelom realizirano, a te naše najprepoznatljivije glavne aktivnosti su zagorski uskrsni običaji i gastro manifestacija za Dan grada Našica. Predstavljamo se i s izložbom zagorskih kolača i tu je Martinska zabava koja okuplja ne samo naše članove, nego prijatelje i simpatizere kajkavštine. Tako nam u goste dolaze i prijatelji iz zavičajnih klubova i udruga – Vrbina, Zagreba, Koprivnice, Grubišnog Polja, Jarmine i Osijeka. Udruga redovito sudjeluje i na gradskim manifestacijama, odnosno na svim javnim događanjima u sklopu lokalne zajednice. Osobno mogu biti zadovoljna s proteklom godinom. Od planova za 2023. godinu možemo izdvojiti, uz uobičajene aktivnosti, naš najveći cilj i zadatak bit će uređenje jedne dodatne prostorije u sklopu postojećih. Investitor i nositelj tih radova je Grad Našice, završena je gruba rekonstrukcija i ono što sada slijedi je postavljanje PVC stolarije kao i unutrašnji radovi te opremanje namještajem. Ono što želim posebno istaknuti, taj dodatni prostor, kao i postojeći neće koristiti samo udruga Zagoraca, nego taj prostor će biti dostupan i na raspolaganju svim udrugama svim klubovima s našičkog područja.” – izjavila je Fridl te je naglasila izuzetno dobre odnose Udruge s Gradom i Mjesnim odborom.

Nazočne su pozdravili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski i dopredsjednik Marijan Tepeš, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler te načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović.

Udruga Kaj kroz svoje aktivnosti promovira Zagorje Našičanima

Gradonačelnik Kašuba istaknuo je kako se Udruga „Kaj” svojim dugogodišnjim radom itekako dokazala, a uskoro će biti dovršena i nova prostorija Udruge na zadovoljstvo i korist svih udruga i društava s ovog područja.

„Prije svega vas sve srdačno pozdravljam u ime Grada Našica i zahvaljujem vam se na pozivu te vam čestitam na radu kao i na doprinosu našoj zajednici. Drago mi je što se sve odluke donijeli jednoglasno i to je primjer zajedništva koje vlada u vašoj Udruzi. Iz vašeg izvješća vidljiv je kako svojim radom promičete Našice i u turističkom smislu što nam je od velike važnosti. Također moram naglasiti vašu suradnju s okolnim općinama i zadovoljan sam što večeras mogu pozdraviti načelnika Općine Đurđenovac Hrvoja Topalovića. Valja izdvojiti i izgradnju nove prostorije Udruge „Kaj” koju je financirao Grad, a koja će biti od velike pomoći i ostalim udrugama i društvima s ovog područja. ” – izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Kašuba.

Također, predsjednik Cerovski u svom obraćanju naglasak je stavio na dobru suradnju ove udruge s Vijećem Mjesnog odbora Grada Našica.

„Izuzetno mi je drago večeras prisustvovati vašoj skupštini jer sam ovdje, zapravo, na „domaćem terenu”. Kao što je rekao gradonačelnik bilo je lijepo čuti vaše izvješće i dobro je kada se izvrši sve ono što je planirano. Raduje me i što ste pri kraju s radovima na novoj prostoriji i želim da se planovi za naredno razdoblje uspješno dovrše.” – rekao je predsjednik Cerovski čestitavši Udruzi i predsjednici Fridl na dosadašnjem radu te im je poželio puno uspjeha u budućem.

Udruga „Kaj” puno znači za cijeli našički kraj pa i šire

Potpredsjednik Vijeća Mjesnog odbora Marijan Tepeš zahvalio se na pozivu te je čestitao Udruzi na trudu koji ulažu u ovu zajednicu.

„Na početku moram naglasiti kako je od izuzetne važnosti postojanje Udruge „Kaj” jer ona puno znači za cijeli našički kraj pa i šire. Udruga broji izuzetno velik broj članova koji svake godine vrijedno rade na promociji Grada kroz niz aktivnosti – počevši od Adventa, Dana Grada Našica, Dana slavonske šume te mnogih drugih događanja u susjednim općinama. Na samoj skupštini bilo je vidljivo kako vlada jedno zajedništvo što je od velikog značaja za funkcioniranje Udruge. Moram reći kako Mjesni odbor cijelo vrijeme stoji na raspolaganju svim udrugama i društvima iz ovog kraja. Naime, stiže nam zaista velik broj zahtjeva o kojima raspravljamo na vijeću i trudimo ih se ispuniti, naravno, u skladu s našim ovlastima i mogućnostima.” – zaključio je potpredsjednik Tepeš zadovoljan budućim planovima Udruge „Kaj”.

Direktorica Ines Resler sve nazočne je pozdravila u ime Turističke zajednice Grada Našice te je, također, čestitala na uspješnom radu Udruge. Zahvalila se i na pozivu rekavši kako joj je uvijek zadovoljstvo prisustvovati ovako dobro vođenoj skupštini, a najavila je i daljnju podršku Turističke zajednice u svim budućim planovima. I na kraju sjednice gosti i članovi Udruge mogli su uživati u domjenku kao i u nastupu glazbenog sastava Tri asa.

Pročitajte još