Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač

Jučer je u Podgoraču održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač. Načelnika Općine Gorana Đanića i svih 13 vijećnika, koji su na nedavno održanim lokalnim izborima dobili povjerenje birača, na početku sjednice pozdravio je pročelnik Upravnog odjela Općine Podgorač Jurica Požega upoznavši sve nazočne s pravnim odredbama konstituiranja Općinskog vijeća.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENezavisna lista Gorana Đanića osvojila je osam vijećničkih mjesta, HDZ 4, a koalicija SDP-HSU-HSS ima jedno vijećničko mjesto. Nakon izbora Mandatnog povjerenstva, koje je nakon kraće stanke iznijelo prijedloge za izbor Povjerenstva za izbor i imenovanja, predsjednica Povjerenstva Sanja Kuruc iznijela je prijedlog za izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Općinskog vijeća.

Za predsjednicu Općinskog vijeća Općine Podgorač izabrana je Ljiljana Zidar

S devet glasova za i četiri suzdržana glasa, za predsjednicu Općinskog vijeća Općine Podgorač izabrana je Ljiljana Zidar, koja je ovu dužnost obnašala i u prethodnom mandatu. Također, većinom glasova za dopredsjednika Općinskog vijeća izabran je Josip Mojzeš. Nakon intoniranja hrvatske himne, vijećnici su položili prisegu. Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, nova – stara predsjednica Općinskog vijeća Ljiljana Zidar istaknula je kako se nada da će suradnja s vijećnicima i u ovom mandatu biti uspješna i konstruktivna. Predsjednici i zamjeniku te svim vijećnicima na izboru je čestitao načelnik Općine Goran Đanić, istaknuvši kako se nada da će u predstojećem mandatu svi zajedno raditi na dobrobit svih mještana Općine Podgorač, bez obzira na stranačke boje.

Pročitajte još

Učitavanje...