Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Đurđenovac

djurdan1

djurdan1

U prostorijama općinske Uprave Đurđenovac, danas je konstituirano Vijeće Općine Đurđenovac.

Na dnevnom redu koji se sastojao od četiri točke bio je među ostalim izbor predsjednika i članova Mandatne komisije te njihovo Izvješće i svečana prisega vijećnika te Izbor predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Đurđenovac.

Za predsjednika Općinskog Vijeća Općine Đurđenovac izabran je jednoglasno Tomislav Abičić, dok je za potpredsjednika, isto tako jednoglasno izabran Dalibor Maligec.

djurdan5

S liste HDZ – HKS izabrani su vijećnici

   1. Ivan Vuzem
   2. Ivan Cinkuš
   3. Tomislav Abičić, dipl. ing.
   4. Dalibor Maligec
   5. Željko Bračun
   6. Melita Abičić
   7. Hrvoje Fridl
   8. Ana Šarlija
   9. Tihomir Potnešil
 10. Marko Zidar,

s liste SDP, HNS, HSS izabrani su vijećnici

  11. Dalibor Štaba, dipl. ing.
  12. Jasna Ignjatić, dipl. oec.
  13. Marija Marić
  14. Josip Amidžić
dok je s nezavisne liste birača izabrana vijećnica
 15. Ana Magaš, prof.

Nekoliko riječi nakon jednoglasnog odabira za predsjednika Općinskog vijeća Općine Đurđenovac rekao je Tomislav Abičić.

djurdan3

“Zahvaljujem se svim biračima Općine Đurđenovac što su na proteklim izborima dali povjerenje i prepoznali listu Hrvatske demokratske zajednice s nositeljem Hrvojem Topalovićem. Dobili smo povjerenje da nastavimo sve projekte koje smo u proteklom razdoblju započeli na dobrobit svih građana i svih naselja naše Općine. Nadamo se konstruktivnim prijedlozima svih vijećnika koji su danas pokazali zavidnu brigu za budućnost Općine Đurđenovac. Sve današnje odluke smo donijeli jednoglasno, a sada je pravo vrijeme da najavim uskoro održavanje i prve radne sjednice kako bi mogli nastaviti projekte koje smo kroz kampanju predstavili našim građanima.” – rekao je novi predsjednik Tomislav Abičić.

djurdan4

Čestitku novoizabranom predsjedniku kao i svim članovima vijeća Općine Đurđenovac uputio je načelnik Hrvoje Topalović.

djurdan2

“Zahvaljujem se prije svega svim biračima s područja Općine Đurđenovac što su ukazali veliko povjerenje listi Hrvatske demokratske zajednice. To predstavlja veliku čast, ali prije svega i veliku odgovornost i veliku obvezu. To je ono što nam daje veliki motiv da nastavimo raditi dalje što je moguće bolje i više za sve žitelje Općine Đurđenovac kao i sva naselja naše Općine. Čestitam svim novoizabranim vijećnicima, predsjedniku Općinskog Vijeća gospodinu Tomislavu Abičiću i njegovom zamjeniku gospodinu Daliboru Maligecu. Današnja je sjednica protekla vrlo konstruktivno, sve su odluke i izbor predsjednika i dopredsjednika donesene jednoglasno, što je samo dokaz i pokazatelj da smo na pravom putu. Želim također istaknuti i svim vijećnicima poručiti da u ovom slijedećem četvorogodišnjem mandatu nastavimo zajedno raditi na dobrobit svih žitelja Općine Đurđenovac, svih naših naselja. Važno je nastaviti u realizaciji projekata Općine koje smo započeli u proteklom razdoblju, a pred nama je također i još mnogo projekata koje imamo u pripremi.” – rekao je među ostalim načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/6mjesec/16/v2{/gallery}

Pročitajte još