Održana konferencija za novinare o odobrenim kapitalnim projektima u Gradu Našicama

grad2
grad2

U gradskoj upravi održana je danas konferencija za novinare na kojoj su predstavljene aktivnosti i postignuća u povlačenju novca iz ministarstava te pripremljeni projekti Grada Našica za natječaje koji se uskoro trebaju raspisati. Uz gradonačelnika Stjepana Pintarića i predsjednika Gradskog vijeća Našica Josipa Miletića, na konferenciji za novinare sudjelovali su direktorica Našičke razvojne agencije NARA d.o.o Magdalena Vidaković – Gelenčir, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Tomislava Kuricek i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Božo Papac.

U proteklih mjesec dana Gradu Našicama odobreno je 3,3 milijuna kuna, od čega 1,9 milijuna kuna za izradu dokumentacije, a 1,4 milijuna kuna za izvođenje radova. Novac je stigao iz Ministarstva kulture, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić, ne skrivajući zadovoljstvo uspjesima u povlačenju sredstava, istaknuo je kako su i kvalitetnoj pripremi proračuna osmišljeni kvalitetno i kapitalni projekti za razvoj grada.

grad3

“Posebno je važno naglasiti da je Vlada Andreja Plenkovića u ovom kratkom roku uspjela puno toga napraviti te da prepoznaje vrijednost gradova kao što su Našice i koja naglasak daje na razvoju Slavonije. Ovim putem želim se zahvaliti gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom i pročelnicima te Našičkoj razvojnoj agenciji na napornom i sustavnom radu u pripremi projekata. “– rekao je uvodno na konferenciji za novinare rekao predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić.

Gradonačelnik Stjepan Pintarić novinare je informirano da je Ministarstvo kulture odobrilo 1,9 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije za obnovu kulturne baštine te 550.000 kuna za izvođenje radova. Za sanaciju Malog dvorca Grad je dobio 250.000 kuna, za sanaciju kapele obitelji Pejačević 100.000 kuna te za obnovu župne crkve sv. Antuna Padovanskog 200.000 kuna. Ministarstvo graditeljstva odobrilo je 300.000 kuna za rekonstrukciju Vinogradske ulice u Našicama.

grad1

Predstavnici medija su informirani i da je Grad Našice ovih dana s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisao dva ugovora ukupne vrijednosti 550.000 kuna.

“Iznos od 450.000 kuna dobiven je za rekonstrukciju Vinogradske ulice, a 100.000 kuna za izgradnju javne rasvjete u Sportskoj ulici u Jelisavcu. Zahvaljujem se ministrici Žalac što smo dobili ova značajna sredstva i na izvrsnoj suradnji. Također, treba zahvaliti pomoćniku ministra graditeljstva Zdravku Vukiću i ministru Lovri Kuščeviću na odobrenim sredstvima.” – rekao je gradonačelnik Stjepan Pintarić te podsjetio da je prošle godine uređenje Ulice kralja Zvonimira Ministarstvo graditeljstva pomoglo sa 320.000 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja sa 150.000 kuna.

grad4

U okviru današnje konferencije za novinare najavljeni su i projekti koje je Grad Našice aplicirao na natječaje te projekti koji su spremni za prijavu na natječaje koji se trebaju uskoro raspisati. Riječ je o prijavljenim projektima – modernizacija nerazvrstane ceste u naselju Martin vrijednosti 5 milijuna kuna i energetska obnova Dječjeg vrtića Zvončić procijenjene vrijednosti oko 2,5 milijuna kuna. Za natječaj su spremni projekt dogradnje i rekonstrukcije mjesnog doma u Velimirovcu vrijednosti 9,6 milijuna kuna te projekt izgradnje dječjeg vrtića u Jelisavcu čija vrijednost po troškovniku iznosi 6,5 milijuna kuna. Važan je i projekt obnove parka i perivoja Pejačevića koji je u završnoj fazi izrade, a procjenjuje se na 14 milijuna kuna. Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Pintarić istaknuo je da projekti aplicirani te pripremljeni za natječaje vrijedni su 37 milijuna kuna.

U zaključnom izlaganju gradonačelnik Stjepan Pintarić istaknuo je da na području Grada Našica je izuzetno važan i projekt rekonstrukcije državne ceste D2 koja prolazi kroz Ulicu Vatroslava Lisinskog u Našicama, vrijedan 30 milijuna kuna. Rekao je da taj projekt u cijelosti financiraju Hrvatske ceste i da je predviđena rekonstrukcija raskrižja, izgradnja nogostupa i pješačko – biciklističke staze. U planu je da ove godine krene s radovima.  

Pročitajte još