Održana konferencija „Identitet – budućnost industrije namještaja“

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renatom Ojurović u srijedu 22. rujna 2021. sudjelovala na konferenciji „Identitet – budućnost industrije namještaja“, u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge drvne i papirne industrije i Zagreb Design Weeka.

Konferencija strateškog restrukturiranja industrije namještaja u „industriju s identitetom“ održana je u sklopu manifestacije Zagreb Design Week, koja je inače najveći događaj iz područja dizajna u Republici Hrvatskoj. Na konferenciji su predstavljeni hrvatski uspješni primjeri suradnje proizvođača namještaja i dizajnera, a posebno predavanje održao je i svjetski renomirani talijanski dizajner Giulio Cappellini, umjetnički direktor dizajnerske tvrtke Cappellini sa sjedištem u Milanu.

Prosječne mjesečne plaće i godišnji prihodi u ovoj industriji su u značajnom porastu

„Postoji prostor za daljnji razvoj proizvodnje namještaja, i vesele posljednji podaci prema kojima su prosječne mjesečne plaće i godišnji prihodi u ovoj industriji u značajnom porastu, kao i podatak da je u prvih šest mjeseci 2021. ukupan izvoz proizvodnje namještaja iznosio 76 milijuna eura, što predstavlja rast od pet posto u odnosu na isto razdoblje 2020.” – izjavila je ministrica poljoprivrede tom prilikom te dodala kako će „razvoju ove industrije zasigurno pridonijeti sektorske intervencije kroz novi Strateški plan ZPP-a kao i potpore investicijskim ulaganjima putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a značajan iskorak prema razvoju hrvatske drvne industrije i industrije namještaja bit će kroz Nacionalni plan razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja do 2030., koji je trenutno u procesu izrade u uskoj suradnji s predstavnicima ovih industrija.“

Pročitajte još