Održana izvještajno – izborna skupština Udruge starih športova „SLAVONAC“ Našice

slavonac1
slavonac1

Ovog vikenda u prostorijama Udruge starih športova „SLAVONAC“ Našice koje se odnedavno nalaze u velikom parku, u prisustvu velikog broja članova udruge i gostiju iz grada održana je izvještajno – izborna skupština. Na skupštini su tako uz članove ove vrijedne udruge bili uvaženi gosti Josip Miletić – predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica, Hrvoje Šimić – dopredsjednik, Josip Matek – predsjednik Mjesnog odbora Grada Našica, Ivan Keglević – predsjednik Savjeta mladih Grada Našica i naravno Josip Pavlus – predsjednik Športske zajednice Grada Našica.

slavonac3

Na početku skupštine predsjednik Stjepan Konjetić pozdravio prisutne članove i goste te ih pozvao da minutom šutnje odaju počast preminulim članovima i hrvatskim braniteljima poginulim u domovinskom ratu. Nakon toga predložene su točke skupštine te su sve točke jednoglasno usvojene. U ime Upravnog odbora izvješće o radu Udruge u 2016. godini podnio je tajnik Romeo Makov, dok je blagajnica Iva Grgošević podnijela izvješće o financijskom poslovanju u 2016. godini. Voditelj knjigovodstva Jelena Budoš podnijela je bilancu prihoda i rashoda za 2016. godinu.

Romeo Makov je kako smo rekli iznio detaljan rad udruge u prošloj godini u kojoj je među ostalim naglasio veliko zadovoljstvo suradnjom s Gradom Našicama i svima onima koji su pomogli da ova udruga uredno radi.

slavonac2

“Prvenstveno bih se htio zahvaliti gospodinu Gradonačelniku grada Našica Gospodinu Krešimiru Žagaru na sveukupnoj pomoći i na svemu onome što je za nas učinio. Nadalje bih se htio zahvaliti na nesebičnom doprinosu radu naše Udruge gospodinu Hrvoju Šimiću, gospodinu Josipu Mateku i Ivanu Kegleviću te na velikoj pomoći gospodina Srečka Perkovića. Naravno tu je za spomenuti i velika zahvala gospodinu Josipu Pavlusu te gospodinu tajniku Športke zajednice Srećku Sobodiću. Zahvaljujem se i Udruzi pčelara i dopredsjedniku gospodinu Antunu Dalšaši, gospodinu Otu Dudjaku kao i medijima koji nas prate u stopu i promiču sve ono za što se zalažemo. Udruga broji trenutno 20 aktivnih članova te nekolicinu pasvnih, a od toga u Udruzi imamo oko 20-tak djece, a očekujemo ih ove godine još više. Naša Udruga se u prošloj godini okupila oko 70 puta vezano za natjecanje, a bilo je tu i obveznih sastanaka.” – rekao je tajnik Romeo Makov koji je također spomenuo veliki broj mjesta u kojima su gostovali i što su sve činili prošle godine. Posebno je istaknuto natjecanje prve ekipe u povlačenju konopa gdje se pokazalo da su naši konopaši veliki problem za sve ekipe s kojima se natječu diljem lijepe naše.

slavonac4

Nakon izlaganja što se sve događalo u prošloj godini, a prema planu rada ove skupštine, uslijedila su razrješenja dužnosti dosadašnjih tijela upravljanja te su birana nova. Tako je jednoglasno prihvaćen prijedlog da Stjepan Konjetić ponovo bude predsjednik, dok bi ovoga puta tajnica udruge postala Jelena Budoš. Isto tako Nadzorni odbor je ostao isti kao u prethodnom sastavu, dok su za članove Stegovnog suda izabrani Bernard Marjančević, Martin Basa i Pero Bandalo.

Naravno donešen je i program rada za 2017. godinu koji je prema svemu sudeći vrlo ambiciozan i zahtjevan, ali poznavajući rad Udruge “Slavonac”, vjerujemo kako će sve biti u najboljem redu.

“Kao prvo nam je u planu urediti igralište ispred prostorije Udruge, gdje će trebati uložiti dosta truda, rada i novca. Nadamo se da će članovi naše Udruge, naći slobodnog vremena te uz pomoć Grada Našica, Mjesnog odbora te Športske zajednice koji su do sada uvijek pomagali, da će to biti uspješno riješeno. Želja nam je u 2017. godini povećati broj djece te nastaviti rad s njima, učiti ih i promicati starim sportovima kako bi se nastavila tradicija ovim starim i pomalo zaboravljenim igrama.” – rekao je Romeo Makov uz naznaku kako će i ova godina biti prepuna natjecanja i druženja svih članova udruge.

Pročitajte još