Održana izvještajno – izborna Skupština HKD-a “Lisinski”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU prostoru Likovnog salona Zavičajnog muzeja Našice godišnju izvještajno – izbornu Skupštinu održali su članovi HKD-a “Lisinski” Našice. Goste i članove društva pozdravio je predsjednik Hrvoje Šleder koji je podnio izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu. Istaknuo je kako je održano 340 proba i 39 nastupa. S radom je u 2019. započela veteranska sekcija, a godina je bila i slavljenička. Povodom 130. godina postojanja i rada izdan je i prvi dvostruki nosač zvuka.

Od realiziranih nastupa izdvojio je koncert svih sekcija u sklopu Noći festivala koja je dio programa festivala Dani slavonske šume, 25. Antunovsku smotru folklora na kojoj je nastupilo gotovo 600 sudionika dječje i velike smotre, a održan je i koncert zborova. Predsjednik Šleder zahvalio je Gradu Našicama, Mjesnom odboru, županiji Osječko baranjskoj i svim sponzorima koji su financijski pomogli rad i time omogućili realizaciju svih planiranih aktivnosti. Izvješće Nadzornog odbora podnio je Zvonko Ressler.

Novi predsjednik Miroslav Šarić želi nastaviti raditi još bolje na dobrobit svih

Za novog predsjednika izabran je Miroslav Šarić. On je zahvalio svima na ukazanom povjerenju. “Prihvatio sam ovu funkciju koja nije nimalo laka.” – rekao je Šarić i izrazio nadu da će u daljnjem radu imati potporu, kako članova tako i Grada Našica. Za dopredsjednicu je izabrana Jelka Martinčević, a članovi Uprave su Milan Sertić, Sanja Bestvina, Hrvoje Šleder, Tihomira Đimoti i Vera Čajka. U Nadzorni odbor izabrani su Renata Pintar, Zvonko Ressler i Drago Gren.

Gradonačelnik Josip Miletić zahvalio je predsjedniku Šlederu na radu u prethodnom mandatu te ga pozvao da bude potpora novom predsjedniku. “Grad će i dalje financijski pomagati rad društva.” – rekao je gradonačelnik Miletić i pohvalio rad s maldima, ali i pokretanje rada veteranske sekcije. Novoj upravi i članovima poželio je puno uspjeha u radu u budućem razdoblju.

 

Predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba kazao je kako je iz izvješća vidljivo da su članovi “Lisinskog” dostojno predstavljali Grad u godini koja je bila puna aktivnosti. Također je istaknuo važnost rada s mladima na kojemu društvo ustraje te poželio puno uspjeha u radu. Nazočne je pozdravila i ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak uputivši čestitku bivšem predsjedniku Hrvoju Šlederu na uspješno odrađenom mandatu, ali i novoizabranom Miroslavu Šariću kojemu je poželjela uspješan rad, napomenuvši kako i “Lisinski” kao i Zavičajni muzej očekuje preseljenje u privremene prostore zbog uređenja dvorca.

Pročitajte još

Učitavanje...