Održana izvještajno – izborna skupština DVD-a Zoljan – Tomislava Žarić nova je zapovjednica

[fts_facebook id=TVNasice album_id=673437328117702 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

U Zoljanu je prošle subote održana 77. izvještajna skupština DVD-a Zoljan, ujedno i izborna, a na njoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, saborski zastupnik i dogradonačelnik Grada Našica Hrvoje Šimić, dopredsjednik Vatrogasne Zajednice Našice Vlatko Gašić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Našice i JVP-a Našice Danijel Matković, počasni član Društva Ivica Čeme, pročelnik za financije Grada Našica Franjo Vladika te mnogi gosti iz prijateljskih društava i udruga.

Skupština je započela intoniranjem himni – hrvatske i vatrogasne nakon kojih je održana minuta šutnje za sve preminule vatrogasce društva. Željko Ptiček, predsjednik DVD-a Zoljan pozdravio je sve prisutne i u svom je uvodnom govoru naglasio dobru suradnju svog Društva s Gradom Našicama, Vatrogasnom zajednicom te brojnim društvima i udrugama. Nakon uvoda podneseno je detaljno izvješće o radu DVD-a Zoljan za proteklu godinu iz kojeg je bilo vidljivo kako je ovo Društvo bilo izuzetno produktivno.

Tomislava Žarić nova je zapovjednica DVD-a Zoljan

Zatim su dosadašnji zapovjednik Zdravko Forintić, dozapovjednik Ante Anđelić i član Upravnog odbora Marko Štuka razriješeni dužnosti, a na njihova mjesta izabrane su po prvi put u povijesti DVD-a Zoljan dvije žene. Tako će u ovom mandatnom razdoblju zapovjednica biti Tomislava Žarić, magistra zaštite od požara, a dozapovjednica Katarina Markulić, prvostupnica zaštite od požara dok će Dejan Kramarić biti član Upravnog odbora.

Predsjednik Željko Ptiček je nakon skupštine naglasio izvrsnu suradnju s Gradom Našicama kao i Javnom vatrogasnom postrojbom Našice.

„U planu za ovu godinu je osposobiti što veći broj ekipa i sudjelovati na svim natjecanjima, naravno, u skladu s našim mogućnostima. Moramo se prisjetiti kako dvije godine nije bilo aktivnog društvenog života zbog pandemije koronavirusa, sada se situacija donekle normalizirala, ali nas je u međuvremenu pogodila još jedna kriza – ona financijska. Ove probleme uspijevamo rješavati uz pomoć Grada Našica, naših sponzora, NEXE Grupe d.d. te svakako moram izdvojiti URT „Nexe Team” Našice kao i veliki broj drugih udruga i društva s kojima imamo izvrsnu suradnju. U budućem razdoblju se nadamo povećanju novčanih sredstava koji bi nam bili od velike pomoći za daljnji rad i razvoj Društva.” – izjavio je predsjednik Ptiček koji se još zahvalio Danijelu Matkoviću, zapovjedniku JVP-a Našice koji su im bili od velike pomoći na dvije požarne intervencije.

DVD Zoljan je u prošloj godini imao velik broj intervencija

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba zahvalio se na pozivu te je čestitao DVD-u Zoljan na očuvanju uspješne tradicije vatrogastva.

„Na početku bih pozdravio sve okupljene u ime Grada Našica i velika mi je čast što večeras mogu prisustvovati vašoj izvještajnoj skupštini, 77. po redu. Također vam čestitam na dosadašnjem radu i dobroj organizaciji Društva što je bilo vidljivo prilikom glasovanja – sve ste točke usvojili jednoglasno. Naravno, pohvalio bih i dobru suradnju DVD-a Zoljan s Gradom Našicama, našičkom Vatrogasnom zajednicom te društvima i udrugama koje djeluju na ovom području.

Zahvaljujem vam se na uspješno odrađenim vatrogasnim intervencijama, nažalost, u prošloj ste ih godini imali velik broj. Kada se dogodi nekakva nesreća uzrokovana ljudskim ili prirodnim faktorom vatrogasci su oni među prvima od kojih tražimo pomoć i hvala vam na tome. Treba naglasiti kako vi predstavljate duh ovog mjesta, duh Zoljana i prisutni ste na svim događanjima.” – rekao je gradonačelnik Kašuba i izrazio je nadu kako će u budućem razdoblju DVD Zoljan imati što manje intervencija, ali što više druženja i uspješnih natjecanja.

Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice se osvrnuo s nekoliko riječi na pročitano izvješće te je poželio uspješan nastavak rada DVD-a Zoljan.

„Ovim putem pozdravljam sve prisutne, a prije svega gradonačelnika Krešimira Kašubu te dogradonačelnika i saborskog zastupnika Hrvoja Šimića kao i predstavnike društava i udruga. DVD-u Zoljan želim puno uspjeha u budućem periodu i želim da nastave ići ovim smjerom. Pažljivo slušajući vaše detaljno izvješće o radu može se doći do zaključka kako ste odradili veliki broj intervencija i ostalih vatrogasnih aktivnosti – sudjelovali ste na 6 natjecanja što je, zapravo, impresivan broj. Ovim putem bih se zahvalio saborskom zastupniku Šimiću što je ugosti vatrogasce s našičkog područja u Hrvatskom saboru. A vama želim puno uspjeha u budućem radu i nadam se kako nećete imati ovoliki broj intervencija.” – zaključio je predsjednik Gašić, a još je istaknuo kako se radi na rješavanju povećanja novčane potpore radu DVD-a Zoljan.

Na samom kraju skupštine predsjednik Ptiček uručio je spomenice članovima društva – tako su za 10 godina članstva spomenicu zaslužili Branko Knežević, Dorotea Mikulčić, Anja Stojaković i Tomislava Žarić, za 20 godina Antonija Katruša i Ela Santini, a za velikih 40 godina spomenicom su nagrađeni Antun Brož, Ivica Čeme, Miroslav Čeme, Branko Koš, Željko Stojaković i Ivica Šmit.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=673437328117702 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još