Našice – “Blagdani bez alkohola”

blagdani11_6_2012

Prošlog vikenda povodom obilježavanja blagdana Tijelova, na području Policijske postaje Našice provodio preventivni projekt pod nazivom “Blagdani bez alkohola”.

Projekt se provodio na način da su prilikom nadzora prometa i vozača policijski službenici Policijske postaje Našice uz uobičajeni nadzor vozača i vozila u prometu, vozačima koji nisu počinili prometni prekršaj dijelili promotivne informativne letke čija je svrha individualnim pristupom u komunikaciji s građanima ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u svim životnim situacijama, a posebice u prometu.

Preventivni projekt se provodi tijekom cijele godine, u sklopu obilježavanja blagdana, a zamišljen je kao jedan u nizu preventivnih aktivnosti usmjerenih na povećanje sigurnosti građana. Posebna zadaća projekta je ukazati na štetnost konzumiranja alkohola i smanjenje stradavanja mlađih osoba u prometu. Vozači se žele senzibilizirati na opasnosti i probleme sa kojima se mogu suočiti ukoliko sudjeluju u prometu pod utjecajem alkohola.

Pročitajte još