Održana godišnja Skupština Šahovskog kluba „Slavonac” Našice – nastavak uspješnog rada s mladima

U klupskim prostorijama održana je jučer, 22. travnja 2024. godine godišnja izvještajna Skupština Šahovskog kluba „Slavonac” Našice na kojoj su bili prisutni gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, Josip Ergović, član uprave tvrtke NEXE d.d. i predsjednik RK NEXE-a, predstavnik Športske zajednice Grada Našica i županijski zastupnik Vanja Prošić, domaćin dožupan i član našičkih šahista Osječko – baranjski Josip Miletić te članovi kluba i roditelji s djecom.

Skupštinu je otvorio i pozdravio sve nazočne predsjednik Kluba Dario Dutina koji je predložio dnevni red sa sljedećim točkama:

1. Izbor radnih tijela:

1.1 Radno predsjedništvo (3 člana)

1.2 Zapisničara

1.3 Ovjerovitelja zapisnika (2 člana)

2. Izvješće o radu kluba za 2023.g.

3. Financijsko izvješće za 2023.g.

4. Program rada Kluba i Financijskog proračuna za 2024.g.

5. Prijedlog promjene imena kluba

6. Prijedlog izmjene Statuta kluba

7. Razno

Nakon jednoglasnog usvajanja Dnevnog reda i prve točke podrobno Izvješće o radu za prošlu godinu podnio je tajnik Ivan Keglević, a Milan Zubak je podnio financijsko izvješće. Također, jednoglasno je usvojen i program rada Kluba te Financijski proračuna za 2024. godinu. Skupština je jednoglasno prihvatila i prijedlog novog Statuta kluba, usklađenog s novim Zakonom o sportu, a na jučerašnjoj Skupštini usvojen je prijedlog novog imena kluba. Prema riječima predsjednika Daria Dutine, klub će ubuduće nositi naziv Šahovski klub „Slavonac NEXE” u skladu s dogovorom s Josipom Ergovićem, članom uprave tvrtke NEXE d.d. koja će postati generalni sponzor.

Sljedeće godine ŠK „Slavonac NEXE” će proslaviti 80. rođendan

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je pohvalio rad Kluba u prethodnom razdoblju izrazivši vjeru da će našički šahisti nastaviti s dobrim radom.

„Danas smo svjedočili važnom trenutku za Šahovski klub „Slavonac”, koji od danas nosi ime Šahovski klub „Slavonac NEXE”. Posebno me raduje što su ostvarili izvrsnu suradnju s gospodinom Josipom Ergovićem, članom uprave tvrtke NEXE d.d. koja će biti njihov generalni sponzor. Uistinu je čast imati takvog partnera. U ime grada Našica, moram istaknuti da je Šahovski klub „Slavonac NEXE” izuzetno važan dio našeg grada s bogatom sportskom tradicijom. Sljedeće godine će proslaviti 80. rođendan, što je zaista impresivno. Prvi dojam koji sam stekao kada sam posjetio njihove prostorije je osjećaj živosti i aktivnosti, a posebno me raduje vidjeti puno mladih lica. Čestitam im na njihovim naporima u organizaciji memorijalnih turnira i promociji našeg Grada kroz natjecanja. Važno je naglasiti da animacija djece predstavlja veliki izazov, ali u Gradu Našicama njegujemo interes za sportski i intelektualni razvoj djece, što upravo Šahovski klub Slavonac Nexe izvrsno radi. Grad Našice će nastaviti pružati podršku klubu kao i dosad te im želim sve najbolje u budućim aktivnostima.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Vrata Kluba su otvorena svaki dan

Predsjednik Dario Dutina zahvalio je svim prisutnima na sudjelovanju i podršci te izrazio uvjerenje da će Šahovski klub „Slavonac NEXE” nastaviti uspješno promicati zanimanje prema šahu.

„Želim izraziti veliku zahvalnost gospodinu Josipu Ergoviću što je prepoznao vrijednost našeg rada. Prihvatio je ulogu generalnog sponzora, a nadamo se da će to značajno doprinijeti našem radu s djecom te našoj borbi za napredak na najprestižnijim natjecanjima. U 2023. godini ističemo izvrsne rezultate naših kadeta, no već u ovom kvartalu ove godine primjećujemo značajan napredak. To svjedoči o našem predanom radu s mladima, kao i o jačanju seniorskog tima, koji je ove godine znatno konkurentniji i kvalitetniji. Sljedeće godine obilježavamo osamdesetu obljetnicu postojanja kluba, koji je tijekom godina iznjedrio sjajne igrače i ostavio traga u svijetu šaha, kako u Hrvatskoj tako i šire. Želim istaknuti podršku našeg dožupana gospodina Miletića, ali i gradonačelnika Kašube te napomenuti da su vrata našeg kluba otvorena svakodnevno. Sve što radimo s djecom temelji se na volonterskoj bazi, a naš cilj je prenijeti im što više znanja i iskustva kako bismo ih pripremili za uspješnu budućnost.” – zaključio je predsjednik Dutina.

80. obljetnica bit će prilika da se istaknu sve kvalitetne aktivnosti Kluba

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je vodstvu Kluba i članovima na postignutim rezultatima najavivši daljnju potporu Osječko – baranjske županije.

„Čestitam svim članovima i vodstvu Šahovskog kluba „Slavonac NEXE” na iznimnim dostignućima u protekloj godini. Posebno želim istaknuti impresivan rad s mladima koji je kontinuiran i koji rezultira izvanrednim postignućima. S obzirom na potporu koju je pružila tvrtka NEXE kao generalni sponzor kluba, bilo je prirodno promijeniti ime kluba. Želim istaknuti da Osječko – baranjska županija pruža maksimalnu podršku radu našičkog Šahovskog kluba. Kao Europska regija sporta stavljamo naglasak na mlade i one koji rade s njima kako bi budućnost sporta bila još značajnija. Vjerujem da će Klub ostvariti sve ciljeve iduće godine, posebno imajući na umu proslavu 80. godišnjice postojanja. Ova obljetnica bit će prilika da se istaknu sve kvalitetne aktivnosti kluba. Iako smo razmatrali uvođenje članarina, smatram da nije optimalno jer su članovi kluba već dali mnogo – stoga ćemo nastaviti financirati i sponzorirati Šahovski klub u skladu s mogućnostima. I na kraju želim posebno istaknuti redovne treninge svake večeri u tjednu, što je rijetkost u sportskoj zajednici. Klub je otvoren i za sve građane četvrtkom u večernjim satima.” – rekao je dožupan Miletić izrazivši vjeru da će Klub biti još snažniji u godinama koje dolaze.

„Drago mi je što sam imao priliku prisustvovati ovom važnom događaju i želim istaknuti da smo prepoznali izuzetan rad Šahovskog kluba „Slavonac”, posebno u radu s mladima koji ostvaruju izvrsne rezultate. Stoga smo odlučili pružiti dodatnu financijsku podršku kao glavni sponzor Kluba. Ponosni smo što smo postali njegov dio što je rezultiralo dodavanjem našeg imena u njihov naziv. Sljedeće godine Klub će proslaviti osamdeset godina postojanja, što nas posebno raduje, a nastavit ćemo podržavati vrhunske sportske rezultate u ovom gradu i u budućnosti.” – izjavio je Ergović.

Pročitajte još