Održana 4. sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica

Gradski savjet mladih Grada Našica održao je svoju 4. sjednicu kojoj je nazočio i gradonačelnik Krešimir Kašuba. Članovi Savjeta mladih su se osvrnuli na dosadašnje aktivnosti, od kojih je najuspješnija akcija čišćenja okoliša oko Lapovca, održana povodom Dana planete Zemlje. U okviru Programa rada za 2021. godinu, Savjet mladih promiče volonterske akcije, te je okupio brojne udruge mladih i mlade volontere koji su dali svoj doprinos zajednici te prostor oko jezera Lapovac učinili ljepšim, čišćim, te su ukazali na problem odlaganja otpada. Osim toga, volonteri su pokazali društvenu odgovornost i odvojili svoje slobodno vrijeme, na čemu se predsjednica Savjeta mladih, Ines Resler, posebno zahvalila svima koji su sudjelovali.

Od 7. lipnja kreće likovni natječaj “Volim svoj grad”

Osim ove aktivnosti, članovi Savjeta mladih sudjelovali su 15. svibnja na Obuci članova Savjeta mladih u Osijeku, gdje su predavači iz Udruge gradova u Republici Hrvatskoj održali zanimljiva i korisna predavanja, te su svi prisutni članovi Savjeta mladih razmijenili iskustva i iznijeli primjere dobre prakse.

U idućih nekoliko tjedana, Savjet mladih će u suradnji sa Društvom “Naša djeca” Našice promicati mlade talente likovnim natječajem “Volim svoj grad”, koji će trajati od 7. do 17. lipnja, a izložba radova će se održati 26. lipnja na prostoru ispred Doma kulture, gdje će biti i uručenje poklona pobjednicima natječaja, kao i prigodni program povodom obilježavanja Dana Grada Našica.

Počinje i projekt “Doručak s gradonačelnikom”

Iduća aktivnost biti će nešto sasvim novo u našem Gradu, a svrha je povezivanje mladih s tijelima Grada i donositeljima odluka. “Doručak s gradonačelnikom” bit će projekt kojim Savjet mladih želi napraviti uvod u izradu Lokalnog programa za mlade, na način da svi mladi i udruge mladih mogu izravno reći svoje ideje, ali i probleme ako postoje kako bi zajednički djelovali za dobrobit mladih u našem Gradu. Gradonačelnik Krešimir Kašuba je podržao ovu ideju, izrazio zadovoljstvo te se veseli druženju s mladima koje će se održati 3. srpnja u dvorištu Doma Hrvatske vojske.

Kroz idućih nekoliko dana, objaviti će se pojedinosti navedenih aktivnosti na Facebook stranici Savjeta mladih Grada Našica.

Pročitajte još