Održan sastanak organizacijskog odbora Slavonsko – brdsko biciklističke lige u Našicama

biciklizam1a

biciklizam1a

Ovog je vikenda u Našicama u ugostiteljskom objektu Bricks održana godišnja sjednica organizacijskog odbora Slavonsko – brdsko biciklističke lige  na kojem su prisutni bili predstavnici klubova iz Osijeka, Slatine, Virovitice, Donjeg Miholjca, Pakraca, Lipika, Slavonskog Broda, Požege, Orahovice i domaćini iz Našica, a po prvi puta i članovi kluba Jednota iz Novog Sada.

Na sastanku je uz ostalo dogovoren pravilnik Slavonske lige koja će se održavati u proljeće, ljeto i jesen, a također je dogovoren i kalendar natjecanja.

biciklizam3a„Moram sa zadovoljstvom spomenuti kako smo kao domaćini ovog današnjeg sastanka vrlo zadovoljni razvojem situacije jer su svi pokazatelji kako će liga dobiti nove članice, pa će se samim time i zanimanje za ovaj sport povećati. Danas smo usuglasili kalendar natjecanja, točnije datume utrka, a nama najzanimljivija je svakako ona koja će se održati 7.lipnja, u sklopu dana grada Našica. Također smo razgovarali o promociji biciklizma. Isto tako dogovorili smo kako će se ove godine voziti i Fruškogorski maraton pokraj Novog Sada pa su se i članovi Jednote iz Novog Sada uključili u našu ligu. Prva utrka nas tako očekuje već 29.ožujka u Slavonskom Brodu, a dobro za spomenuti je kako se vozi kroz godinu čak 14 utrka od koje je svakako nama najzanimljivija za vrijeme održavanja našičkog kirvaja. Kao predsjednik BK Našice sam vrlo zadovoljan kako se i naš klub razvija jer i naši članovi konstantno osvajaju visoka mjesta na natjecanjima.“ – rekao je Ivan Adžić, predsjednik BK Našice.

Na sastanak predstavnika lige osvrnuo se i gradonačelnik Krešimir Žagar koji je ujedno i član nadzornog odbora BK Našice i koji je prije kao domaćin pozdravio sve prisutne goste. Gradonačelnik je među ostalim naglasio kako je vrlo dobro što se biciklizam u Našicama promovira na najbolji mogući način kao što je i pohvalio izvrsne rezultate Našičana na natjecanjima diljem Slavonije. Isto tako izrazio je zadovoljstvo što će Našice biti domaćin biciklističke utrke 7. lipnja, za Dan Grada koja će se održati uz samo jezero Lapovac što će još više sa sobom donijeti popularizaciji ovog vrlo zdravog i zanimljivog sporta.

biciklizam2a

„Slavonija je vrlo dobra za ovaj sport jer je puna odličnih terena pa je šteta to ne iskoristiti, s tim da se biciklizmom mogu baviti doslovno svi. Dovoljno je posjedovati bicikl i imati dobru volju, a rezultati će postupno sami doći. Vrlo je zanimljiva inicijativa organizacijskog odbora da se Slavonska liga proširi, tako da bi uskoro mogle uz Hrvatsku i sada Srbiju biti uključene i Bosna i Hercegovina i Mađarska pa bi sa tim cijeli ovaj projekt postao međunarodnog karaktera. Proširivanjem na čak 4 zemlje liga bi postala zanimljivija, masovnija a svakako i unosnija za sve članice.“ – rekao je gradonačelnik Žagar.

Za kraj predsjednik Ivan Adžić je najavio skorašnje održavanje skupštine BK Našice na kojem će se među ostalim dogovoriti o daljnjem radu kluba kao i o svim natjecanjima koji su pred ovim mladim, ali perspektivnim klubom. 

biciklizam4a

 

Pročitajte još