Održan koncert "Uskrsni zeko"

drvenica1
drvenica1

Povodom uskrsnih blagdana Slovačka kulturno- umjetnička udruga “Franjo Strapač” i Matica slovačka Markovac, u Markovcu Našičkom u Drvenici organiziran je koncert pod nazivom “Uskrsni zeko”.

 

Na koncertu su uz mnoge članove bili i gosti iz Matice slovačke Ilok i SKOS-a “Ljutovit Štur” dok je ispred Grada Našica i gradonačelnika Stjepana Pintarića i predsjednika Gradskog vijeća Josipa Miletića bio potpredsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Šimić. Pokrovitelji su Savjet za nacionalne manjine RH te Grad Našice i Vijeće mjesnog odbora Markovac.

“Naravno da sam ponosan da danas imam priliku predstavljati Grad Našice na ovoj tradicionalnoj priredbi.

drvenica2

 

Ovo tradicionalno predstavljanje koje se godinama održava u Markovcu je lijepi običaj Slovaka koji žive u našem kraju i naravno da će Grad Našice takve i slične manifestacije uvijek podržati.” – rekao je Hrvoje Šimić. drvenica3

“Mala i srednja grupa pripremila je slovačke uskrsne običaje, a tu su i učenici područne škole Markovac sa svojim profesoricama i sa gotovo svom djecom. Također sudjeluju i sve velike skupine glazbena i pjevačka, a po prvi put a imamo kazališni predstavu Matice slovačke Ilok. Vjerujem da će ljudi biti oduševljeni jer je to nešto novo i interesantno za našu markovačku publiku. Očekuje nas i velika proslava za manje od dva tjedna, tako što obilježavamo 10 godina naše “drvenice” koja je otvorena 29. travnja 2007. godine. Tada očekujemo više od 60 gostiju iz Slovačke, naše prijateljsko društvo iz Josipovca i za tu prigodu pripremamo bogat i raznovrstan program.” – rekla je Branka Baksa.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/4mjesec/17/v2{/gallery}

Pročitajte još