Održan i 2. Našice Open – otvoreno natjecanje u taekwondo-u

U organizaciji Taekwondo kluba Našice u subotu, 1. 6. 2024.godine održano je otvoreno natjecanje u taekwondo-u pod nazivom 2. NAŠICE OPEN 2024. Natjecanje je organizirano u disciplinama KICK, borbe i forme a održavalo se na dva borilišta. Na natjecanju je pristupilo 123 natjecatelja iz 14 klubova (Bjelovar, Brod, Jastreb, Lekenik, Maksimir, Ogrc Novska, Sajnami, Susedgrad Sokol, Škorpion Gornja Vrba, Osijek, Velika, Našice, Orašje – BiH, Zaprešić i 2 zemlje (Hrvatska i BiH od čega 28 u formama, a 95 u borbama i KICK-u.

Delegat natjecanja bio je Damir Zahirović, član Upravnog odbora Hrvatskog taekwondo Saveza i trener taekwondo kluba Osijek. Glavni sudac natjecanja u borbama Goran Čirjak, 7. DAN. a glavni sudac za tehniku Anđelko Vučenik. 8. DAN. Delegati domaćina bili su Lucija Kotromanović Knežević – predsjednica Taekwondo kluba Našice i Branko Leš, 7. DAN

Gosti na ovom natjecanju bili su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je ujedno i otvorio ovo natjecanje, Ines Resler direktorica Turističke zajednice Grada Našice, Vanja Prošić, županijski vijećnik te Danko Justić, dopredsjednik Športske zajednica Grada Našica.

Nakon govora i otvaranja natjecanja gosp. Anđelko Vučenik zapovijedio je pozdrav na korejskom i natjecanje je započelo u 10:00h. Taekwondo klub Našice nastupio je s 13 natjecatelja u svim disciplinama pod vodstvom trenerica Ane Kalman, 4. DAN i Maje Hodanovac, 1. DAN. Također, u manifestaciji su sudjelovale Našičke mažoretkinje “Dora” te Plesni studio “Shine”.

U KICK-u je nastupila Lucija Štrk u Ž2 (2016. god.) i osvojila je zlatnu medalju ostvarivši 3 pobjede s jednakim brojem udaraca u sve 3 runde (67 udaraca u 20sec) čime je svoje protivnice ostavila za 9 i više bodova razlike.

U BORBAMA su nastupili:
 • Josip Mario Bureš u kategoriji mlađi kadeti – 40kg sa dvije pobjede ZLATNA medalja
 • Luka Tomljanović u kategoriji mlađi kadeti – 40kg SREBRNA medalja. Luki je ovo bilo prvo natjecanje i odlično se snašao u borbi.
 • Nika Rosković u kategoriji mlađe katekinje – 40kg BRONČANA medalja
 • Tina Lešić u kategoriji mlađih kadetkinja – 52kg s dvije pobjede ZLATNA medalja
 • Nera Galić u kategoriji kadetkinja – 29kg s jednom pobjedom ZLATNA medalja
 • Petra Nogić u kategoriji kadetkinja – 44kg BRONČANA medalja
 • Aurora Černjava u kategoriji juniorke – 52kg BRONČANA medalja
U FORMAMA su nastupile:
 • Nera Galić u kategoriji KB-3 SREBRNA medalja
 • Petra Šebalj u kategoriji KB-3 BRONČANA medalja
 • Tena Nađ u kategoriji KB-3 5. mjesto
 • Maja Lena Bureš u kategoriji KB-3 7. mjesto
 • Leona Šebalj u kategoriji JB-2 ZLATNA medalja

Zbrojem svih medalja TKD klub Našice osvojio je 5 zlata, 2 srebra i 4 bronce te pehar za 3. mjesto u formama i 3. mjesto u ukupnom poretku klubova po osvojenim medaljama u borbama i KICK-u.

Poredak klubova po kategorijama;

KICK;

 1. mjesto TKD BROD
 2. mjesto TKD ORAŠJE
 3. mjesto TKD ŠKORPION GORNJA VRBA
 4. mjesto TKD OSIJEK

BORBE;

 1. mjesto TKD ORAŠJE
 2. mjesto TKD OSIJEK
 3. mjesto TKD SAJNAMI
 4. mjesto TKD VELIKA

FORME

 1. mjesto TKD ZAPREŠIĆ
 2. mjesto TKD JASTREB
 3. mjesto TKD NAŠICE
 4. mjesto TKD LEKENIK

Taekwondo klub Našice se zahvaljuje Gradu Našicam, Turističkoj zajednici Grada Nasice i direktorici Ines Resler, Radiju Našicama i svim donatorima, članovima kluba i njihovim roditeljima te svima koji su nam nesebično pomogli u organiziranju i održavanju 2. Našice opena. A galeriju fotografija možete pronaći ovdje.

Pročitajte još