Održan Dan otvorenih vrata podruma Enosophie u Feričancima

U okviru Vinskog mjeseca Osječko – baranjske županije, danas je u Feričancima održan Dan otvorenih vrata podruma Enosophie.

Vinarija Feravino otvorila je vrata starog podruma, gdje su posjetitelji u iznimnom ambijentu mogli uživati u vrhunskim vinima, a organiziran je i obilazak novih podruma Vinarije Enosophia. Feravino je organiziralo i radionicu s degustacijom „Enosophia – novi smjerovi“ koju je vodio glavni enolog Martin Kovačević.

Vina prepoznata nasvjetskim natjecanjima

Predsjednik Uprave Osilovac d.o.o. Ivan Maričić rekao je kako su danas htjeli predstaviti sve ono što su radili u zadnjih godinu i pol dana te kako se i u Slavoniji mogu stvarati zanimljive stvari.

“U sklopu vinskog mjeseca Osječko – baranjske županije, kao i prošle godine, u fokusu je Dan otvorenog podruma s jedne strane, a s druge prezentacije vina kako bismo informirali potrošače o našim proizvodima. Danas imamo prezentaciju novog krovnog brenda i novog vizualnog identiteta naše vinarije pod imenom “Enosophia” kako bismo lokalnoj zajednici predstavili sve ono što smo radili u zadnjih godinu i pol dana. Cijeli proces bi trebao trajati od 2 do 3 godine, a na njemu, uz nas, radi agencija Bruketa&Žinić&Grey. Novost su interaktivne etikete s kojima smo htjeli pokazati inovativnost te da se u Slavoniji mogu stvarati zanimljive stvari. Također smo se htjeli okrenuti mlađim potrošačima i mislim da smo napravili zanimljivi iskorak. Prošle smo godine završili novu investiciju pomoću koje smo proširili kapacitete podruma. Naša su vina prepoznata na svim svjetskim natjecanjima, a ono što nas posebno veseli da je novi brend Trs No. 5 dobio broncu tako da puno očekujemo od novih proizvoda. Prvi rezultati su vani i još je puno posla pred nama.” – izjavio je Ivan Maričić.

Posjetitelji kušali nova vina

Na radionici je predstavljen novi brend krovni brend vinarije „Enosphia“ s novim vinima, a sudionici su imali priliku kušati prva vina izašla pod novim krovnim brendom. Osim holističkog pristupa procesu razvoja i vizije novog brenda, Enosphia je jedinstvena i zbog inovativne tehnologije i interaktivne AR etikete. Prva takve vrste u domaćoj vinskoj branši, spaja tehnologiju i vino kako bi se okrenula i mlađim potrošačima koji postaju ravnopravni sugovornici uz potpuno novo iskustvo i doživljaj.

Enolog Martin Kovačević istaknuo je kako su sudionici bili oduševljeni radionicom i predstavljenim novim brendom.

“Povratne informacije sudionika su jako dobre. Ovo je nešto novo i probudili smo u posjetiteljima želju da nas i dalje prate i podržavaju naše evente. Postoje već i upiti kada izlaze novi proizvodi, ljudi su puni pitanja i pozitivnih reakcija što nam je iznimno drago. Novim brendom želimo našim potrošačima približiti način kako radimo vino, od njih napraviti ekvivalentne sugovornike, educirati ih o samom vinarstvu i našim vinima kako bi upravo oni bili prenositelji našeg znanja o vinarstvu.” – izjavio je Martin Kovačević.

Dobitnici srebrne plakete za ruralni turizam

Voditeljica marketinga Feravina Jenny Šimić istaknula je kako su nagrađeni srebrnom plaketom za ruralni turizam.

“Dobitnici smo srebrne plakete za ruralni turizam, a bili smo kandidirani od strane TZ Grada Našica kao jedan od zanimljivijih ponuđača ruralnog turizma što “Enosophia” sada nudi – od degustacije vina, obilazaka podruma, druženja na Goveđoj glavi te kreativnih radionica – da izdvojim samo neke segmente. Također, kroz naredni period ćemo proširiti našu ponudu kroz investicije – hotel, restoran, “hobit” kućice, a ponuda će se proširiti i u samoj vinariji.” – rekla je Jenny Šimić.

Pročitajte još