Održan 26. Antunovski piknik

Još jedan, ove godine 26. Antunovski piknik u organizaciji PD “Krndija” Našice je iza nas. Lijepa tradicija obvezuje nas za još ljepšu budućnost ove planinarske manifestacije koju organiziramo povodom Dana Grada Našica. Ove godine po prvi puta piknik je održan na platou ispred novog objekta pl. kuće “Krndija”.

Stotinjak planinara iz slavonskih planinarskih društava okupilo se ove godine. Gosti su nam došli iz: HPD-a “Cibalia” Vinkovci, HPD- a “Sokol” “Feričanci”, HPD-a “Grac” Cerna, PD-a “Mališćak” Velika, HPD-a “Liska” Ilok, HPD- a “Vidim” Kutjevo, PD-a “Đakovo”, HPD- a “Sokolovac” Požega, HPD-a “Tikvica” Županja, HPD “Bršljan Jankovac” i PD-a “Zanatlija”. Nakon pozdravnih riječi i slavonskog doručka, planinari su se u veselom ozračju praćeni suncem i vrlo toplim vremenom uputili na dvije staze u pratnji HGSS-a.

Prva je vodila je do Bedemgrada, ponosne povijesne utvrde drage nam Krndije, a druga do izletišta Paulinovac gdje smo nekad priređivali piknik. Odvojili smo se u dvije grupe kod izvora hladne i bistre pitke vode na izvoru “Ivinih vrela” koja nas je sve okrijepila. Nakon planinarskog dijela, naši vrsni kuhari su priredili sjajan roštilj pa možemo reći da se ova manifestacija polako pretvara i u gastronomsku. Okrijepljeni, gosti su potražili odmor u hladovini uživajući u sočnim kolačima naših članica, čašici razgovora i hladnim pićima. Zabava uz glazbu se nastavila do kasnih poslijepodnevnih sati sve dok se i posljednji gosti nisu razišli. Vidljivo je bilo da su uživali zajedno s nama. Hvala svim gostima na dolasku, članicama i članovima koji su pomogli na bilo koji način i vidimo se iduće godine.

Umor prolazi, a zadovoljstvo ostaje!

Pročitajte još