Odlični gospodarski pokazatelji u OBŽ prezentirani na sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek

U Županijskoj komori Osijek, u srijedu 15. lipnja 2022. godine održana je sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek tijekom koje su prezentirani financijski pokazatelji poslovanja poduzetnika u 2022. godini. Uz poduzetnike i gospodarstvenike sjednici je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić te pročelnice upravnih odjela OBŽ Ivana Katavić Milardović i Silva Wendling.

„Podatci koje smo obradili pokazuju rezultate iznad očekivanja, a prešli smo i granicu od 28 milijardi ukupnog prihoda, naime, ostvareni su prihodi od 33,5 milijardi kuna. Analizom smo utvrdili da je do ovakvih brojki došlo zbog iznimnog rasta svih djelatnosti i nema niti jedne djelatnosti koja nije rasla po dvostrukoj stopi. Porastao je broj tvrtki, povećala se dobit za 500 milijuna, dok je izvoz porastao za 1,2 milijarde kuna.” – objasnio je predsjednik Gospodarskog vijeća ŽK Osijek Zoran Kovačević.

Porast prihoda iznosi više od 33 milijardi kuna

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako su pozitivni gospodarski rezultati rezultat napora svih poduzetnika, ali i jedinica lokalnih samouprava koji ih podržavaju na tom putu.

„Brojke koje smo čuli danas i rast u gotovo svim gospodarskim pokazateljima, od broja tvrtki do porasta prihoda koji iznose više od 33 milijardi kuna, u svim djelatnostima, nešto je na što možemo biti ponosni. Osječko – baranjska županija nizom potpora nastoji pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima, odnosno nastoji biti onaj kotačić koji pokreće gospodarske aktivnosti. Uz pomoć Vlade RH i zahvaljujući europskim sredstvima uvjeren sam da ćemo ovim putem nastaviti i u budućnosti.” – zaključio je Miletić i dodao da je za dodatno jačanje gospodarstva nužan razvoj i ulaganja u obrazovni sustav.

Pročitajte još

This will close in 8 seconds