Odlična suradnja Stolnoteniskog kluba Našice i Hrvatskog stolnoteniskog saveza rezultirala velikom donacijom

Svi koji su čuli za Našice, znaju da je to mali grad, ali pun ljudi velikog srca i sportskog duha. Uz brojne udruge koji su daleko poznati diljem lijepe naše, pa i cijele Europe to je grad u kojem također i aktivno djeluje više od 30-tak sportskih kolektiva. Jedan od starijih klubova sigurno je i Stolnoteniski klub Našice koji od davne 1976. godine djeluje i radi na području grada Našica.

Od prije nekoliko mjeseci STK Našice dobio je i novu Upravu, a ona se s novim predsjednikom Draženom Stanićem na čelu upustila u veliku obnovu cijelog kluba. Tako je među ostalim stolnoteniska dvorana kompletno obnovljena, a u klub su došli i brojni novi sponzori koji će sigurno uvelike olakšati njihov rad i djelovanje.

Prije nekoliko dana predsjednik, a ujedno i glavni trener Dražen Stanić uspio je dogovoriti veliku donaciju Hrvatskog stolnoteniskog saveza u vrijednosti nešto više od 6 tisuća eura u obliku taraflexa (podloge) na kojoj se održavaju treninzi i natjecanja. Ovom donacijom koju je podržao Hrvatski stolnoteniski savez, te predsjednik Zoran Primorac i potpredsjednik Dragan Knežević klub je promijenio staru podlogu te omogućio sigurnije i bolje treninge za sve članove kluba.

Isto tako, klubu je pomogao Grad Našice kao i Športska zajednica Grada Našica koja je ustupila na korištenje kombi vozila za prijevoz donirane podloge.

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, oduševljen je radom kluba i novom Upravom, te se ovim putem zahvalio i Hrvatskom stolnoteniskom savezu.

„Novi predsjednik Dražen Stanić kao i cijela Uprava kluba se u ovih nekoliko mjeseci stvarno iskazala, te je lijepi primjer kako jedan klub treba raditi. Mi u Našicama imamo veliki broj sportskih kolektiva, a Grad Našica i Športska zajednica Grada Našica svima njima pomaže koliko je to u našoj mogućnosti. Dovođenjem novih sponzora klub pokazuje kako ne ovisi samo o Gradu već se oko financija zna i sam izboriti i to je stvarno hvale vrijedno. S tim se naravno smanjuje pritisak na proračun Grada i Športske zajednice, a ujedno i povećava kvaliteta rada u klubu. Upoznat sam s podatkom da klub uz rekreativce i seniore ima i veliki broj djece koji se iz dana u dan povećava. Mi kao grad sporta itekako gledamo na taj podatak, jer je to zalog za budućnost i promociju Našica. Isto tako veseli me činjenica da je odlična suradnja i s Hrvatskim stolnoteniskim savezom, što dokazuje i ova donacija, te se ovom prilikom posebno zahvaljujem predsjedniku Zoranu Primoracu i potpredsjedniku Draganu Kneževiću iz Hrvatskog stolnoteniskog saveza.” – rekao je među ostalim gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

Zahvalu za donaciju uputio je i Dražen Stanić, predsjednik Stolnoteniskog kluba Našice.

„Ova donacija Saveza je nešto stvarno odlično i to je ono što već godinama želimo. Imali smo i do sada podlogu, ali ona nije zadovoljavala, bila je u dijelovima od linoleuma, a on nije dobar kako ni za treninge, tako ne zadovoljava ni uvijete natjecanja. S ovom vrijednom donacijom u vrijednost od preko 6 tisuća eura napokon će se i uvjeti rada poboljšati te ćemo moći napokon igrati i prvenstvene utakmice bez problema i u klubu. Ovom prilikom želim se zahvaliti Savezu i svima koji su doprinijeli da do ove realizacije dođe, a naravno tu je i naš Grad Našice i kao i Športska zajednica koja nam je i prije bila na raspolaganju. Prije nekoliko mjeseci postao sam predsjednik te sam uz pomoć nove Uprave najavio velike promjene i one su već sada vidljive. Ostalo nam je još nekoliko sitnica, ali to su sada još samo slatke brige. Cilj nam je u budućnosti ući ponovo u prvu ligu, igrača i igračica imamo za to, a također pojačali smo i treninge s djecom te ih već sada imamo preko 30-tak. U obnovljenoj dvorani svima će biti ugodnije i trenirati i družiti se, a plan nam je imati i dodatne društvene aktivnosti koje bi doprinijele popularizaciji ovog sporta u našem gradu. U klubu imamo doslovno članove od 5 do 85 godina i s ponosom možemo reći kako je to sport, a jedno i naš klub za sve generacije.”- rekao je predsjednik Dražen Stanić, te je poručio kako će vjerojatno biti održan i jedan turnir ove godine u 6. mjesecu kada se slavi Dan Grada Našica.

Pročitajte još