Odlična igra Gromova rezultirala visokom gol razlikom i novim bodovima na kontu

Jučer je u Našicama u sklopu 6. kola SEHA Gazprom lige odigrana rukometna utakmica između RK Nexe i gostiju iz Novog Sada RK Vojvodina. Utakmica je nakon vrlo dobra dva poluvremena završila pobjedom naših Gromova s rezultatom 32:24(19:9)

Nažalost, zbog neuobičajenog termina igranja u 15 sati, u dvoranu kralja Tomislava u Našicama došlo je nešto manje gledatelja nego što smo to navikli, ali i oni koji su bili mogli su uživati u odličnom rukometnom spektaklu. Za ovu priliku posebno bi istaknuli 100% efikasnog Sašu Barišića – Jamana koji je zabio čak 9 golova te vrlo borbenog i također efikasnog Živana Pešića koji je uspio zabiti 5 golova. Ovako odličnoj predstavi koju je RK Nexe pružio navijačima, pridružili su se i drugi Gromovi, a svakako je za istaknuti odličnu igru raspoloženog Marka Mrđenovića koji je dao sve od sebe kako bi otežao put do gola napadačima Vojvodine. Za kraj sigurno nas sve veseli povratak u igru Tomi Vozaba, kao i nedavno operiranog Ivana Vidu koji su također pružili odličnu partiju.

Isto tako, vjerujem da nas sve raduje činjenica kako smo osim puno kvalitetnije igre koju smo pokazali u prvom kolu u Novom Sadu, osvojili i 3 nova boda, a samim time i uključili se u utrku za prva mjesta na tablici SEHA lige.

 

RK Nexe je utakmicu započeo vrlo snažno i već tada se vidjela velika odlučnost u osvajanju bodova. Na početku utakmice naši Gromovi zabijaju za lijepo vodstvo od 3:0 te uz odlične obrane Morena Cara takvo igranje nastavlja se i u nastavku. U desetoj minuti gosti smanjuju rezultat na 3:2, ali tada ponovo Gromovi pojačavaju tempo i uz podršku glasne publike odlaze u 17 minuti na 8:4. U tim trenucima vidi se kako je vrlo raspoložen za golove bio Saša Barišić – Jaman koji je do 20 minute zabio svoj 4. gol, a isto tako efikasan je bio i mladi Gianfranco Pribetić koji je ubilježio 3 gola u mreži Vojvodine. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena RK Nexe vodi s čak 13:6 i već tada se u zraku osjeća kako su nam ovoga puta bodovi sve bliže. Do kraja poluvremena razlika raste i dalje i na zadovoljstvo domaće publike rezultat na koncu prvog poluvremena iznosi 19:9. U prvom poluvremenu moramo spomenuti visoku učinkovitost naših igrača pa tako, uz već spomenutog Saše Barišić – Jamana, koji je zabio na koncu 5/5, istaknuo se i Fran Mileta 3/3, Živan Pešić 3/3, Gianfranco Pribetić 3/3, a toliko golova zabio je i Marin Jelinić, dok su na visini zadatka bili naši obrambeni igrači kao i golmani.

Drugo poluvrijeme započinje golom na obje strane tako da rezultat u 33 minuti iznosi 20:10 za RK Nexe. U tom trenutku gosti malo pojačavaju, ali to tek rezultira igrom gol za gol te u 42 minuti rezultat i dalje iznosi +10 za Nexe i rezultat 25:15. Jaman nastavlja kao što je igrao i u prvom poluvremenu te do 44 minute zabija svoj 7. gol, a prati ga i vrlo raspoloženi Pešić koji je u mrežu Vojvodine zabio 5 golova. Negdje oko 50. minute, staje se s golovima, pa je na neko duže vrijeme na semaforu rezultat 29:20. Igra se 55 minuta i Jaman uspijeva zabiti svoj 9 gol i tako RK Nexe bilježi 30 gol u mreži gostiju. Do kraja utakmice gosti ipak uspijevaju smanjiti rezultat te konačni rezultat na semaforu iznosi 32:24 za RK Nexe.

Bravo Gromovi!!!

 

RK Nexe – RK Vojvodina 32:24 (19:9)

Dvorana kralja Tomislava, Našice

Suci: Dimitar Mitrevski i Blagojce Todorovski

Delegat: Dragan Nachevski

RK Nexe:

Lelić, Eter 2, Mileta 3, Mrđenović, Barišić – Jaman 9, Dumenčić, Car, Buvinić 2, Radovanović, Greganić, Jelinić 3, Vida 1, Severec 3, Pešić 5, Vozab, Pribetić 4

Trener: Hrvoje Horvat

RK Vojvodina:

Ovcina 2, Milić 1, Mirković 1, Pribak 1, Ilić 4, Medurić 1, Perović, Arsenić, Ratković 3, Prodanović 1, Tomić 1, Stanković, Nikolić 4, Milašević 1, Vučković, Sretenović 4

Trener: Boris Rojević

Sedmerci: RK Nexe 6/6, RK Vojvodina 3/3

Isključenja: RK Nexe 10 minuta (Eter, Mrđenović, Jelinić, Severec, Pribetić), RK Vojvodina 2 minute (Tomić)

Pročitajte još