Odigran 1. Memorijalni Streetball turnir dr. Hrvoje Šimić

Jučer je u Našičkom parku održan prvi Memorijalni Streetball turnir posvećen prerano preminulom doktoru Hrvoju Šimiću. Turnir je okupio brojne zaljubljenike u košarku i bio je prilika da se oda počast čovjeku koji je ostavio dubok trag u sportskoj zajednici grada Našica.

Dvije kategorije, veliki odaziv

Turnir se igrao u dvije kategorije – mladi i seniori. Organizatori su bili Košarkaški klub Našice, a predsjednik kluba Boris Slivka srdačno je pozdravio sve sudionike.

„S ovakvim brojem i odazivom ugodno smo iznenađeni i najbitnije je da su sudionici, od juniora do seniora koji obilaze turnire i koji su već dugogodišnji, mogu reći vrhunski igrači, zadovoljni organizacijom, terenom i ugođajem u parku. Hrvoje je dugo godina bio jedan od većih pobornika i ljubitelja streetball-a, a danas su se košarkaši okupili kako bi odali počast čovjeku koji je puno toga napravio u gradu za sport, pogotovo za košarku, a kasnije i za rukometni klub. Važno je da turnir nosi njegovo ime, a nastavit će se održavati povodom obilježavanja Grada Našica. Ovom prigodom zahvaljujem se osobno i u ime Košarkaškog kluba sponzorima te Gastronomskoj udruzi Našice koji su odradili vrhunski posao.” – zaključio je predsjednik Slivka. Također, podršku turniru svojim dolaskom dali su dožupan Osječko – baranjski Josip Miletić i Darko Cerovski, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice.

Seniori pokazali vrhunsku igru

U seniorskoj konkurenciji sudjelovalo je deset ekipa koje su se najprije razigravale po grupama, a potom su odigrale završnicu. Prvo mjesto i pehar osvojila je valpovačka „Ekipa iz Meljika” koja je u finalu nadigrala „Žetone” iz Đakova. Bronca je pripalo ekipi Rukometnog kluba NEXE, koja je u dramatičnoj završnici svladala momčad „Četiri cara iz Čačinaca”.

Mladi talenti na djelu

U kategoriji mladih najuspješnija je bila ekipa „Doktori”. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Federi I”, dok su treći bili “Federi II”, a četvrto su mjesto osvojile „Legende”.

Nagrade i zahvale

Pobjedničkoj „Ekipi iz Meljika” uručen je pehar, a najuspješnijim ekipama i igračima dodijeljene su medalje i nagrade. Njih su dodijelili Valerija i Petra Šimić, Darko Cerovski, Hrvoje Zrilić i Boris Slivka.

„Želim se zahvaliti Košarkaškom klubu Našice na inicijativi, kao i prijateljima košarke i Hrvojevim prijateljima. Drago mi je zbog svih koji su sudjelovali, ali moram izraziti osobne simpatije i posebno čestitati ekipi koja je pobijedila. To su Hrvojevi dugogodišnji prijatelji s kojima je on nekad rado igrao i rado ih pobjeđivao. Našički park je široko poznat po svojoj ljepoti i uređenosti, a posebno se zahvaljujem djelatnicima što su ga ovako lijepo uredili.” – izjavila je Valerija još jednom se zahvalivši na izvrsnoj organizaciji i velikom odazivu zaljubljenika u košarku.

Foto: A Koš

Pročitajte još