Osječko – baranjska županija najuspješnija po povlačenju sredstava iz programa „Zaželi“

Osječko - baranjska županija najuspješnija po povlačenju sredstava iz programa „Zaželi“

Osječko - baranjska županija najuspješnija po povlačenju sredstava iz programa „Zaželi“

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEJoš jedna pohvala Osječko – baranjskoj županiji dolazi iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Program „Zaželi“ iz Europskog socijalnog fonda vrijedan je milijardu kuna, kroz njega se zapošljava 7.000 žena da pomažu u 35.000 kućanstava, a upravo Osječko – baranjska županija najuspješnija je po povlačenju sredstava iz tog programa, poručio je to ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić na potpisivanju i uručivanju ugovora u sklopu programa u Osijeku.

„Od ukupno 860 milijuna kuna koje smo ugovorili u sklopu programa, 170 milijuna kuna odlazi u Osječko – baranjsku županiju. Ukupno se zapošljava preko 1000 žena koje će skrbiti o 4700 kućanstava u županiji. Ovo je jedan od dijelova Vladine politike zapošljavanja, gdje smo u zadnje dvije godine uložili 4,5 milijarde kuna” – istaknuo je ministar Pavić.

U petak su potpisani i uručeni ugovori za projekte u sklopu programa „Zaželi“ u vrijednosti od 30 milijuna kn, od kojih je 8.625.858,30 kuna potpisala Osječko -baranjska županija za projekt „Zaželi pomoć u kući – osnaživanje i aktiviranje žena na tržištu rada“.

Župan Anušić izrazio je zadovoljstvo danas potpisanim ugovorom, a posebice vodećom pozicijom Županije kada je riječ o povlačenju sredstava za ovakve i druge projekte.

„Osječko – baranjska županija ukupno je u programu „Zaželi“ na nacionalnoj razini uspjela pripremiti daleko najviše projekata, najveći je broj zaposlenih žena i ljudi koji su uključeni u sam program i naravno velik je iznos sredstava povučenih kroz taj program. Danas smo potpisali ugovor koji je Županija inicirala kao nositelj” – naglasio je župan te poručio da će se kroz projekt Županije i projektnih partnera zaposliti 46 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja s područja provedbe projekta na 24 mjeseca.

Župan je također naglasio važnost konkretnog rada na povlačenju sredstava EU fondova.

„U puno prilika govorimo o temi fondova Europske unije, a Osječko – baranjska županija na tome konkretno i radi, kako kroz ovaj projekt tako i kroz projekte energetske obnove. Naime, po projektima energetske obnove također smo povukli najveći iznos sredstava i imamo najveći broj projekata u Hrvatskoj” – poručio je župan Anušić.

Stric pivo

Pročitajte još