Oboji moje djetinjstvo bojama udomiteljstva

U Osijeku je jučer (30. rujna 2021. godine) počela dvodnevna Konferencija o udomiteljstvu „Oboji moje djetinjstvo bojama udomiteljstva“. Konferencija se održava u sklopu projekta „Podržimo i osnažimo dijete i obitelj“ čiji je nositelj Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Na području naše županije trenutno ima 220 udomiteljskih obitelji

Na otvaranju skupa sudjelovao je zamjenik župana Mato Lukić koji je rekao da Osječko – baranjska županija daje punu potporu svim subjektima i institucijama koje se bave raznim segmentima udomiteljstva. Dodao je da na području Osječko – baranjske županije trenutno ima 220 udomiteljskih obitelji od kojih su 98 udomiteljske obitelji za djecu, no to nije dovoljno.

Program konferencije je počeo video prezentacijom o prošlosti, sadašnjosti i budućnost Centra Klasje koju je prezentirala ravnateljica Miranda Glavaš – Kul. Nastavio se prezentacijom projekta “Podržimo i osnažimo dijete i obitelj” i inicijative “Nosim plavo za udomiteljstvo”, potom je dr. sc. Ines Rezo (Pravni fakultet Zagreb, Studijski centar socijalnog rada) govorila na temu “Važnost teorije privrženosti u skrbi za djecu u udomiteljstvu”, a doc. dr. sc. Lucija Vejmelka (Pravni fakultet Zagreb, Studijski centar socijalnog rada) o “Izazovima i mogućnostima unapređenja udomiteljstva u Hrvatskoj: analiza stanja od 2018.-2021.”.

Gosti predavači bile su izvršna direktorica udruge P.G.D.I. Mirela Alagić i dipl. psihologinja Đurđa Kocijan iz Centra za socijalni rad Beli Manastir koje su govorile na temu “Podrška udomiteljstvu u Baranji”, odnosno o pozitivnom primjeru suradnje udruge P.G.D.I. i Centra za socijalnu skrb Beli Manastir.

Pročitajte još