Obišli radove na rekonstrukciji srednjoškolskog igrališta

radovi1
radovi1

Osječko – baranjski župan Vladimir Šišljagić sa suradnicima, a u pratnji predstavnika izvođača radova te ravnatelja Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Željka Filjka obišao je radove na rekonstrukciji terena na igralištu.

Radi se o drugoj fazi projekta rekonstrukcije srednjoškolskog igrališta, a radovi obuhvaćaju iskop i uklanjanje te odvoz građevinskog otpada, odnosno starog asfaltnog sloja, izgradnju odvodnje oborina te postavljanje novog asfaltnog sloja. Župan Šišljagić je istaknuo da radovi teku planiranom dinamikom i da nema razloga da ne budu završeni u roku, do 31. ožujka 2017. godine, kao što je ugovoreno.

„Prošle godine smo završili kompletnu rasvjetu samog igrališta, a trenutno se izvode radovi na samom igralištu. U konačnici na ovom terenu bit će dva košarkaška, te rukometno i odbojkaško igralište. Dakle, u ovo srednjoškolsko igralište bit će uloženo oko 800.000 kuna.“ – naglasio je župan Šišljagić. Dodao je da obnova igrališta nije jedini projekt Županije za škole u Našicama. 

„Gotov je glavni projekt energetske učinkovitosti za ovu školu, čija procijenjena vrijednost izvođenja radova iznosi 5,1 milijun kuna. Uz ovu školu, završen je i projekt energetske učinkovitosti i za dvije osnovne škole, Doru Pejačević i kralja Tomislava. Financijska projekcija ulaganje u energetsku obnovu ove tri škole iznosi 11 milijuna kuna.“ – rekao je župan i podsjetio da je prošle godine Županija oko 600.000 kuna uložila u nastavno – sportsku dvoranu OŠ kralja Tomislava. Tim iznosom u dogovoru s RK Nexe financirano je postavljanje teleskopskih tribina i nove sportske obloge kako bi se u školskoj dvorani mogle odigravati i europska rukometna natjecanja.  

Ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Željko Filjak izrazio je zadovoljstvo suradnjom te istaknuo važnost rekonstrukcije igrališta kojeg ne koriste samo srednjoškolci, nego i brojni rekreativci i sportski klubovi.

„Nakon što se ukloni stari asfaltni sloj i postavi oborinska odvodnja, uslijedit će niveliranje i asfaltiranje igrališta te opremanje. Svi ovi rdovi sastavni su dio druge faze projekta u kojem zajednički sudjeluju Županija, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te škola. Završetak svih radova omogućit će učenicima, rekreativce i sportaše, ali i klubovima korištenje igrališta.“ –  rekao je ravnatelj škole Filjak. Napomenuo je da je u kasnijoj fazi planirana i izgradnja atletske staze koja će kružiti oko igrališta, a čiji početak nije definiran. Za izgradnju atletske staze, koja će biti jedina u gradu, potrebno je osigurati oko milijun kuna.

Inače, srednjoškolsko igralište u Našicama je jedno od 12 sportskih terena koje Županija planira do kraja ožujka sljedeće godine kompletno rekonstruirati u ukupnoj vrijednosti 3,5 milijuna kuna.

Pročitajte još