Obilježena 31. obljetnica odlaska 67 naših dragovoljaca u obranu Vukovara

Jučer je organizirano obilježavanje 31. obljetnice odlaska 67 dragovoljaca s našičkog područja u obranu grada Vukovara, a Vukovarski dragovoljci s našičkog područja zapalili su svijeće i položili vijenac za svoje poginule, nestale i umrle suborce i sve poginule hrvatske branitelje ispred spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska.

Sjećanje na poginule, nestale i umrle branitelje

Vijenac su u ime Udruge vukovarskih veterana Našice na spomen – obilježje „Uskrsla Hrvatska“ položili Antun Vrbanac i Nebojša Balen. Na okolnosti odlaska u Vukovar podsjetio je predsjednik Davor Batrac Keks, a imena poginulih, nestalih i umrlih pročitao je tajnik udruge Branimir Jokić. Vukovarskim dragovoljcima u odavanju počasti paljenjem svijeća pridružili su se gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević i predstavnici HVIDR-e.

Predsjednik Udruge vukovarskih veterana Našice Davor Batrac – Keks u emotivnom govoru istaknuo je da su na ovakve obljetnice osjećaji uvijek pomiješani tuga za poginulim, nestalim i umrlim braniteljima i prijateljima, ali i ponos.

“Nažalost naših 18 prijatelja je poginulo i nestalo u Domovinskom ratu, a 17 naših prijatelja je umrlo od posljedica rata zbog svega što su prošli. Uloga Udruge vukovarskih veterana Našice je da pomognemo jedan drugome te da se mi koji smo preživjeli držimo zajedno, ali da pomažemo drugima koji su u potrebi. Danas se prisjećamo naših prijatelja koji su dali živote za ovu našu prelijepu zemlju i za budućnost naše djece. Zahvala svim hrvatskim braniteljima, od Vukovara do Dubrovnika” – rekao je Davor Batrac.

67 hrabrih našičkih dragovoljaca

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba istaknuo je zahvalnost braniteljima te dodao da je ovo velika 31. obljetnica od dana kada je 67 hrabrih ljudi otišlo u grad heroj braniti naše Našice i cijelu Republiku Hrvatsku.

“Dužni smo na ovakve datume odati počast onima koji su dali najvrijednije što su imali – svoje živote.  Mi u gradu Našicama dužni smo odati počast, ali i dati im jasnu i glasnu poruku da dragovoljcima iskazujemo veliku zahvalnost. Želimo njihovu uključenost u zajednicu, njihovo djelovanje preko udruge, ali i ono što je jako važno njihovo djelovanje u obrazovnim institucijama. Na čemu smo posebno zahvalni jer promiču istinu o Domovinskom ratu i prikazuju na jedan primjereni način svoje doživljaje našoj djeci i našoj mladeži kako se takvo što više nikada ne bi ponovilo” – kazao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Stric pivo

Pročitajte još