Obilježen Europski dan jezika

Povodom Europskog dana jezika na Trgu dr. Franje Tuđmana održane radionice na stranim jezicima, izložbe i likovne radionice. Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001., a u suradnji s Europskom komisijom.

S obzirom da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja ali i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi.

Sudionici ovog obilježavanja u središtu Našica bili nastavnici i učenici SŠ Isidora Kršnjavog Našice, OŠ Dore Pejačević i Kralja Tomislava Našice, OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac, OŠ Vladimira Nazova Đakovo.

Sve nazočne na ovom zanimljivom događanju koji je okupio veliki broj zainteresiranih, pozdravili su gradonačelnik Krešimir Kašuba i ravnatelj SŠ Isidora Kršnjavog Željko Filjak. Ovaj zanimljiv i kreativan program organizirale su i koordinirale profesorice Srednje škole Isidora Kršnjavog – Mirela Rukavina Sabo i Snježana Krištofik Juranić

Stric pivo

Pročitajte još