Obilježavanje 15. godina kontinuiranog djelovanja orkestra

Obilježavanje 15. godina kontinuiranog djelovanja orkestra

U genezi društvenog života u Koški, KUD ”Koškani” ima važnu ulogu, praktički kao jedini kulturni subjekt na području općine Koška.

Današnji tamburaški orkestar je heterogeno glazbeno tijelo, i po dobi i po spolu. Nastao je kao produkt dugotrajnog i kvalitetnog ulaganja općine u glazbenu i kapitalnu infrastrukturu društva.

Orkestar spaja folklorne motive s koncertnim i drugim oblicima, te nastavlja čuvati hrvatske narodne pjesme i plesove, promičući i nove izraze u tamburaškoj glazbi, ali uvijek nastoji biti svojevrsna autentična veza između pučke glazbene tradicije i glazbenog izraza današnjice. Osim izvornih autentičnih napjeva, te plesova i šetanih kola, u repertoaru orkestra nalazi se i zabavna, te klasična i sakralna glazba.

Ovim svečanim koncertom obilježavamo 15.godina kontinuiranog djelovanja orkestra.

Jedno i pol satnim koncertom prikazat ćemo retrospektivu ponajboljih glazbenih brojeva koje smo izvodili proteklih godina. Uz domaćine, tamburaški orkestar KUD-a ”Koškani” , gosti večeri su; Vlatka Kopić-Tena, Zoran Kuna(TS Džentlmeni), Željko Ergotić(TS Ravnica), ženska vokalna skupina ”Đakovčanke”, Crkveno pjevačko društvo ”MIR” iz Belišća, i drugi gosti….

Pročitajte još