O bogatom kulturnom nasljeđu Našica piše i portal TCN

O Našicama, s naglaskom na obnovu kulturne baštine pisao je prepoznati portal TCN (Total Croatia News). Autor Marc Rowlands grad Našice istaknuo je kao nekadašnje središte obitelji Pejačević koji su ostavili brojno nasljeđe, prvenstveno materijalno u vidu dvoraca, ali su dali i prvu hrvatsku skladateljicu.

U fokusu obnova dvoraca Pejačević

Portal TCL objavljuje članke o Hrvatskoj na engleskom jeziku kako bi informacije bile dostupne što većem broju čitatelja na globalnoj razini. Portal ima više od 30.000 objavljenih članaka koji pokrivaju širok raspon tema relevantnih za Hrvatsku. Pokoju riječ za portal o Našicama, bogatoj lokalnoj povijesti, ali i planovima za budućnost rekla je Silvija Lučevnjak, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice. Naglasak članka je na više milijunskoj obnovi Našica, točnije projektu „Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog”.

“Riječ je o jako velikom projektu zbog kojeg je bilo potrebno zatvoriti muzej na pune dvije godine Očekujemo da će radovi biti gotovi kako bismo mogli ponovno otvoriti krajem 2022. ili početkom 2023. Kompletnim projektom obnovit će se glavni trg i oba dvorca Pejačević. Dobit ćemo i novu zgradu za rad gradske knjižnice.” – rekla je ravnateljica Lučevnjak.

Članak na engleskom jeziku u cijelosti pročitajte na sljedećoj poveznici:

Obitelj Pejačević iz Našica

Pročitajte još