Novo poglavlje Nogometnog kluba Šipovac – krenula izgradnja klupskih prostorija

Danas je gradonačelnik Krešimir Kašuba posjetio gradilište novih prostorija Nogometnog kluba Šipovac, investicije vrijedne 570.000,00 eura koja predstavlja značajan korak naprijed za lokalnu zajednicu. Kašuba je istaknuo važnost ovog projekta te naglasio da je Osječko – baranjska županija do sada izdvojila 10.000 eura, dok je Grad Našice uložio 65.000 eura. Ovo ulaganje, koje čini oko 15 % potrebnih sredstava usmjereno je u projektnu dokumentaciju, zemljane radove, izmještanje plinovoda te izgradnju temelja.

„Danas sam imao priliku vidjeti temelje novih prostorija NK Šipovac, što predstavlja važan korak za naš grad. Kroz godine, često smo čuli apel mještana, igrača i članova uprave o potrebi za boljim uvjetima, posebno u vezi sa sigurnošću igrača je problematično bilo prelaženje ceste do postojećih svlačionica. Stoga sam izrazio zadovoljstvo vidjevši ove temelje jer Grad Našice teži ulaganju u nove standarde i podizanju kvalitete života naših građana, uključujući i podršku klubovima poput NK Šipovac. Ulaganje u sportske objekte nije samo ulaganje u infrastrukturu, već i u zajednicu i identitet našeg grada. Stoga ćemo nastaviti s ovim projektima, uz podršku financiranja kako od županije, tako i kroz gradski proračun. Ovi radovi su samo početak, a cilj je osigurati zadovoljstvo igrača, članova uprave i mještana Šipovca.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Novi prostor će biti od koristi cijeloj zajednici

Gradonačelnik je obišao radove u pratnji članova kluba te njihovog tajnika i blagajnika Dražena Ibriksa koji je naglasio kako će nove prostorije biti otvorene i za druge sportske klubove, udruge i organizacije s područja Grada, čime će postati središte sportskih aktivnosti i društvenog života u Šipovcu.

„Dugo smo čekali ovaj trenutak, odnosno početak radova na novim prostorijama. Ovo je bio veliki izazov za naš klub, ali napokon smo krenuli. Radovi su u punom zamahu i već sada možemo vidjeti kako će ove nove prostorije obogatiti našu lokalnu zajednicu. Naša najveća briga bila je sigurnost, s obzirom na to da se naše stare svlačionice nalaze preko ceste, što je predstavljalo opasnost za naše igrače, posebno u sumrak. Sada se napredak jasno vidi – temelji su već betonirani, a završni radovi se odvijaju brzo uz pažljiv nadzor naših mještana, ali i članova kluba. Novi objekt će imati svlačionice za domaće i gostujuće ekipe, društvenu prostoriju i ostale potrebne sadržaje poput praonice i kotlovnice. Ovo će značajno poboljšati uvjete ne samo za naše igrače, već i za cijelu zajednicu. Planiramo otvoriti vrata naših svlačionica i drugim klubovima, udrugama i organizacijama u gradu, jer smo uvjereni da će ovo biti prostor koji će koristiti cijela zajednica. Nažalost, danas nisu s nama predsjednik Miroslav Ivanković i predsjednik Nadzornog odbora Dražen Horvatek, koji su ključni u vođenju ovog projekta, jer se nalaze na službenom putu.” – rekao je, između ostalog, tajnik Ibriks.

Foto: A. Koš

Pročitajte još