Novi bodovi za Gromove u domaćem prvenstvu – RK NEXE – RK Dubrava 35:17 (23:7)

Nakon ogleda u Kupu ovog petka, NEXE i Dubrava i jučer su odmjerili snage u prvenstvenom susretu 2. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka. Zagrepčani su još jednom morali čestitati Gromovima koji su bili izuzetno raspoloženi i efikasni.

Veliki dio posla odrađen je u prvom dijelu u kojemu su gosti uspjeli postići samo 7 pogodaka, a nakon početnih 1:1 u drugoj minuti utakmice, krenula je fantastična serija domaćih rukometaša. U samo sedam minuta Gromovi rade seriju 6:0 i odlaze na 7:1, a Veprovi tek u 9. minuti prvog dijela uspijevaju zabiti svoj drugi pogodak.

Gromovi su bili nezaustavljivi i vrlo odlučni

Uz vrhunsku igru u obrani i sjajnog Kuzmanovića na vratima (11 obrana u prvom poluvremenu), sijevale su kontre iz kojih su Jelinić i Markušić nemilice trpali protivničku mrežu. U 17. minuti utakmice prednost je narasla na deset pogodaka (14:4), a do kraja prvog dijela zagrebačka je momčad uspjela zabiti tek 7 pogodaka u odnosu na 23 koliko su zabili domaći rukometaši. Iako je gostujući trener Krešo Ivanković pozvao dva time outa u prvih trideset minuta, Gromovi su bili nezaustavljivi i vrlo odlučni.

U drugom poluvremenu Gromovima je trebalo 14 minuta da serijom 7:3 podebljaju prednost na respektabilnih dvadeset pogodaka (30:10). Do kraja utakmice trener Branko Tamše izrotirao je sve igrače, pa je tako svoje nove minute u Premijerki dobio mladi Karlo Jurić, a ministar obrane Alen Blažević dio je utakmice igrao u oba smjera. Erupcija oduševljenja na tribinama bila je u 55. minuti kada je Ćiro zabio iz sedmerca, a posebno su veseli bili gosti i prijatelji domaćeg trenera koji su doputovali iz Velenja bodriti RK NEXE. Bravo fantje! Iako je ritam utakmice kroz svih 60 minuta bio na visokoj razini, u posljednjim je minutama ipak došlo do laganog popuštanja koncentracije, pa su Veprovi uspjeli tek ublažiti ionako težak poraz.

Rutinski i na mahove iznimno atraktivno su Gromovi riješili sinoćnju utakmicu u svoju korist i sada se ponovno mogu posvetiti novoj europskoj utakmici. U utorak u Našice stiže austrijski Alpla Hard, tekma počinje u 20,45 sati. Osigurajte ulaznice na vrijeme i vidimo se u dvorani!

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 2. kolo

RK NEXE – RK Dubrava  35:17 (23:7)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski (Karlovac)

Delegat: Igor Barle (Zagreb)

RK NEXE: Kuzmanović (11 obrana), Račić 4, Mileta 4, Sršen 2, Radovanović (4 obrane), Jelinić 5, Blažević 1, Velkavrh 2, Severec 4, Godec 1, Moslavac, Kević 1, Melić 4, Markušić 4, Pribetić 2, Jurić 2

Trener: Branko Tamše

RK Dubrava: Matov (4 obrane), Jurković 4, Farkaš 1, Goluža 3, Delić, Mandić 2, Sofić, Barbić 2, Markoci Petreković 2, Molc, Marković (9 obrana), Komljenović 3

Trener: Krešo Ivanković

Sedmerci: NEXE: 2/2; Dubrava: 2/4

Isključenja: NEXE: 6 minuta (Severec 2′, Godec 2′, Moslavac 2); Dubrava: 2 minute (Goluža 2′)

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još