Novi bodovi za Gromove u domaćem prvenstvu – RK NEXE – GRK Varaždin 1930 41:28 (22:14)

RK NEXE je i sinoć nastavio ovosezonsku tradiciju pobjeđivanja s dvoznamenkastom razlikom u domaćem prvenstvu. Mlada, žustra i vrlo potentna ekipa Varaždina niti u jednom trenutku nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti vrlo raspoloženim domaćim igračima, koji su od prve minute krenuli vrlo odgovorno.

Posebice igrom u obrani, što je stvaralo ogromne probleme mladim i tjelesno inferiornijim Varaždincima, koji su morali napadačke akcije završavati individualnim rješenjima, vrlo često uz podignute ruke sudaca. Domaći blok jučer je funkcionirao odlično, baš kao i vratarski dvojac Car – Kuzmanović koji su podijelili posao i ostvarili identičan broj obrana, svaki po 7.

Iako su Gromovi i jučer bili nekompletni, svi igrači koji su bili u sastavu dobili su svoju minutažu, a posebno veseli i vrlo dobrih petnaestak minuta mladog Stjepana Javorčeka, koji je na oduševljenje publike, uspio zabiti i svoj prvijenac u “Premijerki”. Bravo Štef!

Trener Branko Tamše ponovno je izrotirao sve igrače

Cijelu je utakmicu ponovno odigrao Fran Mileta, koji je je u izostanku svog starijeg kolege Melića ponovno odlično iskoristio minutažu i ponovio učinak iz prošle utakmice (7). Kapetan Janko Kević postigao je 6 pogodaka uz stopostotni učinak (pet iz sedmeraca), a bez promašaja sinoć su bili i Marin Jelinić, koji je postigao 6, te Marko Račić koji je pet puta tresao mrežu Varaždinaca, izborio nekoliko sedmeraca te podijelio nekoliko “banana” u obrani.

Trener Branko Tamše ponovno je izrotirao sve igrače i na sreću nitko se nije ozlijedio, pa se polako fokus okreće prema idućoj europskoj utakmici. U utorak u Našice stiže ekipa Sportinga, osigurajte ulaznice na vrijeme i vidimo se u dvorani!

Paket24 Premijer liga – Liga  A, 10. kolo

RK NEXE – GRK Varaždin 1930 41:28 (22:14)

ŠSD OŠ K. Tomislava, Našice

Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (Štivica)

Delegat: Damir Sarajlić (Velika Gorica)

RK NEXE: Kuzmanović (7 obrana), Račić 5, Bakić 2, Mileta 7, Vejin 1, Car (7 0brana), Sršen 3, Jelinić 6, Blažević, Velkavrh 2, Godec 3, Moslavac 3, Kević 6, Javorček 1, Markušić 1, Pribetić 1

Trener: Branko Tamše

GRK Varaždin 1930: Herceg (1 obrana), Tomašić 4, Trojko 1, Budinski 1, Kociper 3, Šestak 4, Matučec (3 0brane), Juranić 3, Vidaček, Črnila, Vrbanec 3, Puček, Sklepić 6, Tompić, Tači 3, Pešut

Trener: Matej Mišković

Sedmerci: NEXE: 7/8; Varaždin 1930: 2/2

Isključenja: NEXE: 2 minute (Mileta 2′); Varaždin 1930: 4 minute (Trojko 2′, Juranić 2′)

Izvor: RK NEXE

Stric pivo

Pročitajte još